Τσαλαγανίδης: «Προσπάθησα να συνεισφέρω ό,τι είχα, ώστε η δικαιοσύνη να γίνει πιο αποδοτική»

Συγκίνησε με την αποχαιρετιστήρια ομιλία του ο απερχόμενος πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, ο οποίος στις 30 Ιουνίου αποχώρησε από το σώμα λόγω συνταξιοδότησης.
Ο κ. Τσαλαγανίδης, τον οποίο διαδέχθηκε με απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στη θέση του προέδρου του Αρείου Πάγου η κυρία Αγγελική Αλειφεροπούλου, στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του στο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της χώρας, ανέφερε:« Φεύγοντας έχω τη συναίσθηση ότι δεν έπραξα όλα τα οφειλόμενα, προσπάθησα όμως να συνεισφέρω ό,τι είχα, ώστε η δικαιοσύνη να γίνει πιο αποδοτική».
Ακόμη ο πρώην πλέον πρόεδρος του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου αναφέρθηκε στην εικόνα που έχει σήμερα ο Άρειος Πάγος για να επισημάνει πως δεν διαθέτει την αίγλη παλαιότερων εποχών. «Οι λειτουργοί της δικαιοσύνης εξακολουθούν να βάλλονται, δικαίως ή αδίκως» είπε ο κ. Τσαλαγανίδης και προσέθεσε: «Στο χέρι μας είναι το λειτούργημα αυτό που μας εμπιστεύθηκε η Πολιτεία να το υπηρετήσουμε με όλη μας τη δύναμη, χωρίς συνειδητά λάθη, επ’ αγαθώ των πολιτών, που προσβλέπουν σε μας, ως το έσχατο καταφύγιο των δικαιωμάτων τους, ώστε να φέρουμε και πάλι τον Άρειο Πάγο στη θέση που του αρμόζει στην κοινωνία».
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του κ. Τσαλαγανίδη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες