Τζιτζικώστας: Παρέδωσε σήμερα μηχανήματα για τις ανάγκες της πολιτικής προστασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Μηχανήματα για τις ανάγκες πολιτικής προστασίας στην αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, φυσικών καταστροφών και την αποκατάσταση ζημιών παρέδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στις Ένοπλες Δυνάμεις, σε ειδική τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο “Μιχαήλ Λεβαντή”, στη Σίνδο.

Τα μηχανήματα παρέλαβε ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού/NRDC-GR, Αντιστράτηγος, Σωτήριος Κωστάκογλου, ενώ η προμήθειά τους χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο εξοπλισμός αποτελείται από πέντε νέα οχήματα και μηχανήματα και συγκεκριμένα τρεις εκσκαφείς τάφρων, έναν τροχοφόρο εκσκαφέα και ένα φορτωτή γαιών.

Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Τζιτζικώστας, το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια θα παραδώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις ακόμα εννέα οχήματα και μηχανήματα, τέσσερα ανατρεπόμενα οχήματα, δύο ρυμουλκά οχήματα μεταφοράς μηχανημάτων του Μηχανικού, έναν φορτωτή – εκσκαφέα και δύο πολυμηχανήματα.

O κ. Τζιτζικώστας εξήρε τη συνεισφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πολιτική Προστασία, ενώ επισήμανε ότι η διοίκηση της Περιφέρειας είναι στο πλευρό όλων εκείνων που εργάζονται για την προστασία των πολιτών.

Όπως είπε, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στηρίζει την Ελληνική Αστυνομία, με νέα οχήματα και ατομικό εξοπλισμό, αξιοποίησε ευρωπαϊκούς πόρους ύψους 1 εκ. ευρώ παραδίδοντας νέα ασθενοφόρα στο ΕΚΑΒ, ενίσχυσε την Πυροσβεστική με 19 νέα πυροσβεστικά οχήματα και παρέδωσε νέο σύγχρονο εξοπλισμό στην Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Κωστάκογλου ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη, “που είναι σταθερά δίπλα μας, στηρίζοντας το κοινωνικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων”. “Προσδοκούμε στην περαιτέρω συνέργειά μας, τόσο στον τομέα της αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών, όσο και στον τομέα της ενεργειακής αναβάθμισης κρίσιμων κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων, όπως το ιστορικό κτίριο, στο οποίο στεγάζεται το Γ’ Σώμα Στρατού”, τόνισε. Στην τελετή παραβρέθηκε επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες