Τζωρτζίνα: Έτσι ανακαλύφθηκε το «ξεχασμένο» φιαλίδιο με το αίμα της

Νέα τροπή στις έρευνες για τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα, δίνει η ανεύρεση ενός φιαλιδίου με αίμα της 9χρονης Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Με ειδικό όχημα αρμόδιας υπηρεσίας από την Πάτρα στην Αθήνα μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας που βρέθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα.

Το αίμα είχε ληφθεί από την Τζωρτζίνα λίγες ώρες πριν την ανακοπή που την οδήγησε στην τετραπληγία. Η 9χρονη μέχρι τότε δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας και η εισαγωγή της στο νοσοκομείο έγινε μετά από τσακωμό του ζεύγους Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη και μετά τον μυστηριώδη θάνατο της Ίριδας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό εύρημα, η ανάλυση του οποίου αναμένεται να βοηθήσει στις έρευνες για το κατά πόσο είχε χορηγηθεί κεταμίνη ή κάποια άλλη φαρμακευτική ουσία στην 9χρονη, πριν τον θάνατό της τον Ιανουάριο του 2022.

Λέων: «Καθοριστικό το στοιχείο με το φιαλίδιο»

«Βλέπουμε από μια νέα διερεύνηση των ανθρώπων του νοσοκομείου και ίσως μία μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση να προκύπτει ένα στοιχείο το οποίο είναι καθοριστικό. Ένα βιολογικό υλικό, όπως το αίμα μπορεί να μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες, ειδικά για τοξικολογικές εξετάσεις φαρμάκων και δηλητηρίων», δήλωσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» τόνισε ότι η ανεύρεσή του έρχεται σε ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα. «Φαίνεται ότι είναι ένα φιαλίδιο (με αίμα) μετά από αρκετό καιρό και πέριξ του πρώτου επεισοδίου της Τζωρτζίνας», ανέφερε ο κ. Λέων, ενώ απαντώντας στο πώς μπορεί να φανεί χρήσιμο για τους ιατροδικαστές είπε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε τι έχει γίνει από την αρχή της βασανιστικής ιστορίας αυτού του παιδιού μέχρι το τέλος. Αυτό που ξέρουμε μέχρι στιγμής είναι μόνο το τέλος. Έχουμε πολύ δρόμο. Είναι ένα δύσκολο περιστατικό ιατροδικαστικό».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ιατροδικαστικής Εταιρείας, «η Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδάκι που βασανίστηκε με πολλαπλούς τρόπους, με πολλαπλούς εξωγενείς παράγοντες. Να μην εκπλαγούμε αν βρεθεί και μία διαφορετική ουσία από την κεταμίνη, η οποία βρέθηκε στο τέλος».

Τζωρτζίνα: Πώς ανακαλύφθηκε το «ξεχασμένο» φιαλίδιο με το αίμα της

Σύμφωνα μάλιστα, με πληροφορίες του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Mega, το δείγμα αίματος της 9χρονης ήταν στην άκρη ενός ψυγείου που διατηρούνται φιαλίδια αίματος. Αν και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό πετούν τα δείγματα κάθε 7 με 10 μέρες, το συγκεκριμένο είχε παραπέσει και βρέθηκε τυχαία από τους γιατρούς.

Όπως σημειώνουν, «η στιγμή ανακάλυψής του ήταν συγκινητική» και μπορεί να αποτελέσει καταλύτη εξελίξεων στο θρίλερ της Πάτρας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες