Βέλγιο: Κατασχέθηκαν 900 κιλά κοκαΐνης – Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε φορτίο με κακάο

Ανακοίνωσαν σήμερα Δευτέρα (20/06) οι τελωνειακές αρχές στο Βέλγιο ότι κατέσχεσαν 900 κιλά κοκαΐνης στο λιμάνι της Αμβέρσας. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με κόκκους κακάο από την Κολομβία.

Οι τελωνειακές αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέσχεσαν 900 κιλά κοκαϊνης στο λιμάνι της Αμβέρσας. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε κοντέινερ με κόκκους κακάο από την Κολομβία.

Η κοκαΐνη ήταν μοιρασμένη σε σακιά πανομοιότυπα με αυτά που περιείχαν το δηλωμένο εμπόρευμα.

Το λιμάνι της Αμβέρσας αποτελεί βασική πύλη εισόδου κοκαΐνης στην ευρωπαϊκή αγορά

Η κατάσχεση έγινε στις 16 Ιουνίου και η αξία των ναρκωτικών υπολογίζεται σε 45 εκατομμύρια ευρώ, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι βελγικές τελωνειακές αρχές.

Το λιμάνι της Αμβέρσας αποτελεί βασική πύλη εισόδου κοκαΐνης στην ευρωπαϊκή αγορά. Ναρκωτικά εντοπίζονται συχνά σε φορτία από χώρες της Λατινικής Αμερικής, παρά τις προσπάθειες των διακινητών να εξαπατήσουν τις τελωνειακές αρχές. Το 2021 οι βελγικές αρχές κατέσχεσαν συνολικά 89,5 τόνους στο λιμάνι της Αμβέρσας, ποσότητα αυξημένη κατά 36% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Η Αμβέρσα, το δεύτερο σημαντικότερο λιμάνι μεταφοράς εμπορευμάτων στην Ευρώπη (μετά το Ρότερνταμ της Ολλανδίας), παρουσιάζεται ως το μεγαλύτερο στη Γηραιά Ήπειρο σε ό,τι αφορά τη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, που υπολογίζεται σε 159 εκατομμύρια τόνους ετησίως μετά τη συγχώνευση με το λιμάνι της Ζεμπρίζ.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες