Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τη θέσπιση «Εθνικού Μηχανισμού Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης» – Τι προβλέπει

Η Ολομέλεια της Βουλής

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με τίτλο «Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης “Θεοφάνης Ερμής Θεοχαρόπουλος” και διατάξεις για τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας».

Το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε το βράδυ της Παρασκευής, θα εισαχθεί προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, τη Δευτέρα, 24/10/2022.

Όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του ΓΛΚ, ο Εθνικός Μηχανισμός Εναέριας Έρευνας και Διάσωσης θεσπίζεται για την υποστήριξη και ενίσχυση του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, υποδομές και προσωπικό, σε συμβάντα και επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, αρμοδιότητάς του, εντός του χερσαίου χώρου της ελληνικής επικράτειας. Σημειώνεται ότι στο προαναφερόμενο πλαίσιο δεν εμπίπτουν η διεξαγωγή επιχειρήσεων ναυτικής και αεροπορικής έρευνας-διάσωσης στην περιοχή ευθύνης της Ελλάδας καθώς και η παροχή συνδρομής στο Εθνικό Κέντρο ‘Αμεσης Βοήθειας εκτός και αν υποβληθούν σχετικά αιτήματα συνδρομής

Με το ίδιο νομοσχέδιο τροποποιούνται συγκεκριμένες διατάξεις του ν.1349/1983 σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Μεταξύ άλλων επαναπροσδιορίζεται ο σκοπός του ΟΑΣΠ, στον οποίο περιλαμβάνεται, και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων για την εκτίμηση του ηφαιστειακού κινδύνου και της ηφαιστειακής διακινδύνευσης.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες