Βραζιλία: 1.500 συλλήψεις για τις εισβολές – Απαιτούν την ανατροπή του πρόεδρου Λούλα (βίντεο)

Σε μια κίνηση και με συμβολικό επίπεδο, στρατιωτικές δυνάμεις στη Βραζιλία διέλυσαν τις κατασκηνώσεις των μπολσοναριστών που είχαν κατασκηνώσει έξω από το βραζιλιάνικο Πεντάγωνο, στην πρωτεύουσα Μπραζίλια, και απαιτούσαν την ανατροπή του πρόεδρου Λούλα.

Ο Βραζιλιάνος πρόεδρος και οι επικεφαλής του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας τις ταραχές της Κυριακής στην Μπραζίλια ως «τρομοκρατικές ενέργειες».

«Οι δυνάμεις της Δημοκρατίας απορρίπτουν τις τρομοκρατικές ενέργειες βανδαλισμού από εγκληματίες και πραξικοπηματίες που έλαβαν χώρα χθες το απόγευμα στη Μπραζίλια», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη δήλωση που υπογράφουν ο Λούλα και οι επικεφαλής του Κογκρέσου και του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στην κοινή δήλωση τονίζεται επίσης ότι η Βραζιλία χρειάζεται «κανονικότητα, σεβασμό και δουλειά» ενώ η κοινωνία καλείται να διατηρήσει την ψυχραιμία της.

Τουλάχιστον 1.500 εξτρεμιστές οπαδούς του Μπολσονάρου συνέλαβαν νωρίτερα οι αρχές της Βραζιλίας στη σκιά των ταραχών της Κυριακής με την κατάληψη κυβερνητικών κτηρίων.

Οδηγήθηκαν από πάνοπλους αστυνομικούς στο αρχηγείο της Ομοσπονδιακής Αστυνομίας με δεκάδες λεωφορεία κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης.

Ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Αλεξάντρε ντε Μοράες, διέταξε να διαλύσουν τις κατασκηνώσεις των διαδηλωτών έξω από το αρχηγείο του στρατού στη Μπραζίλια και σε άλλες τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα.

Εκτός από τις συνεχιζόμενες έρευνες για τα επεισόδια και τους «εγκεφάλους» τους, το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας δημιούργησε και την ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] για να λαμβάνει πληροφορίες για τυχόν τρομοκρατικές επιθέσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες