Ξέσπασε η μητέρα της Αμαλίας στη δίκη του προπονητή ιστιοπλοΐας: «Κτήνος, μίασμα, βίαζες το παιδί μου και μιλάς;»

Ξέσπασε σήμερα η μητέρα της 21χρονης αθλήτριας η οποία έχει καταγγείλει τον προπονητή της στην ιστιοπλοΐα ότι την βίαζε όταν ήταν ανήλικη. Σήμερα, στη δίκη με κατηγορούμενο τον προπονητή, κατέθεσε η μητέρα της κοπέλας, η οποία ξέσπασε εναντίον του, όταν εκείνος θέλησε να της υποβάλλει ερωτήσεις.

Στο ακροατήριο έλαβε χώρα ο εξής διάλογος:

Κατηγορούμενος προς τη μάρτυρα: Θέλω να με κοιτάει

Μητέρα: Αμετανόητος.

Κατηγορούμενος: Κοίτα με.

Μητέρα: Δε θέλω να σε κοιτάω σε σιχαίνομαι, μίασμα.

Κατηγορούμενος: Εγώ και γονατιστός, μπορώ να σου ζητήσω συγγνώμη.

Μητέρα: Θα πρέπει να ντρέπεσαι. Είσαι κτήνος.

Κατηγορούμενος : Όταν σε πήρα τηλέφωνο, για πολλοστή φορά που βγήκα με την Αμαλία…

Μητέρα: Δεν ντρέπεσαι που τα λες αυτά, ντροπή σου, βίασες το παιδί μου, ο Θεός να σε κάψει, θρασίμι, μίασμα, μου κατέστρεψες το παιδί.

«Έμαθα για τη δράση του από το ηχογραφημένο μήνυμα του παιδιού μου»

Νωρίτερα, η μητέρα της 21χρονης Αμαλίας είχε καταθέσει πως έμαθε για τη κακοποίηση της κόρης της από τον 39χρονο σήμερα κατηγορούμενο από ένα ηχογραφημένο μήνυμα που εκείνη είχε αφήσει στο κινητό τηλέφωνο του πατέρα της. Η μάρτυρας είπε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της: «Έμαθα για τη δράση του από το ηχογραφημένο μήνυμα του παιδιού μου στο κινητό του πατέρα της. Η κόρη μου ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν «είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς». Όταν άκουσα αυτό το ηχογραφημένο μήνυμα, έγινα χίλια κομμάτια και σκεφτόμουν τι θα κάνω εγώ και ο άνδρας μου. Όλο το βράδυ κλαίγαμε. Δε της δείξαμε να καταλάβει ότι είχαμε ακούσει. Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε, που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό, για πολλά, την ηθική μου, τη σχέση μου με άνδρα μου. Προσπαθούσε να μας χαϊδέψει τα αυτιά κατάλαβα στη συνέχεια».

Αναφερόμενη στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου στον ιστιοπλοϊκό όμιλο Ωρωπού, τόνισε πως ήταν η ίδια απέναντι σε όλα τα παιδιά που προπονούσε. «Τον εμπιστευόσασταν με τυφλά μάτια όλοι. Έδειξε ότι ήθελε να είναι κοντά στα παιδιά, σαν φίλος. Εκείνη την περίοδο ο όμιλος ήταν σαν οικογένεια. Βέβαια μερικές φορές, ξεπερνούσε και το όριο. Του έλεγα «μην παλιμπαιδίζεις, αυτά είναι παιδιά». Από την άλλη, αρκετές φορές τον είχα ακούσει απότομο. Κάποια στιγμή που μίλησε στην κόρη μου για τα κιλά της, του το είπα», είπε η μάρτυρας σημειώνοντας πως είχε δει μώλωπες στο σώμα της κόρης της και είχε παρατηρήσει πως είχε πέσει απόδοσή της στο σχολείο. «Ήταν ένα παιδί σε μόνιμο άγχος, ανησυχούσε για εμάς, κοιμόμουν μαζί της συχνά διότι είχε εφιάλτες», είπε ακόμη η μητέρα της κοπέλας και στη συνέχεια άρχισε να απαντά σε ερωτήσεις για το γεγονός ότι στην κατάθεση της αποκαλούσε τον κατηγορούμενο με το μικρό του όνομα.

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό στο παιδί σας είναι ο Τ…;

Μάρτυρας: Είναι δυνατόν να με ρωτάτε κάτι τέτοιο; Αυτός ο άνθρωπος είναι η αιτία που έχει διαλυθεί σπίτι μου.

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που φέρεται να σας έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό είναι ακόμα ο Τ…;

Μάρτυρας : Πάντα Τ… τον έλεγα, δεν τον έλεγα με το επώνυμο

Εισαγγελέας: Ήταν κοντά σας;

Μάρτυρας : Ναι ήταν προπονητής και φίλος. Είχε προτείνει όταν γεννήθηκε τρίτο μας παιδί να το βαπτίσει.

Εισαγγελέας: Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν η ουρά του, επιδίωκε να βρισκόταν κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω. Γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας: Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Ήθελαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

Εισαγγελέας: Γιατί να τα πουν μετά από τόσα χρόνια;

Μάρτυρας : Από ζήλια.

Εισαγγελέας: Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο, δεν είχανε σχέση πέρα από αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της».

Μάρτυρας: Είναι δυνατόν στον Αφγανιστάν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Εισαγγελέας: Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

Μάρτυρας: Ποτέ.

Εισαγγελέας: Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε;

Μάρτυρας: Όλα τα παιδιά μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε ποτέ μόνη της μαζί του πουθενά. Μόνη της δεν ήταν ποτέ, ήταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

«Έφυγε γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα – Τι να σκεφτείς από ένα προπονητή που έχεις σαν οικογένεια»

«Έφυγε γη κάτω από τα πόδια μου όταν το έμαθα. Κι αυτό από έναν άνθρωπο που μόνο καλό του έκανα, του έκτισα το όνειρο του. Ήταν προπονητής παίδων μέχρι 13 ετών. Τι παραπάνω σχέσεις να σκεφτείς από ένα προπονητή που έχεις σαν οικογένεια;» είπε στο δικαστήριο κατά τη διάρκεια της δικής του κατάθεσης ο πατέρας της κοπέλας, ο οποίος είχε συνεργαστεί με τον κατηγορούμενο λόγω της ιδιότητας του ως εφόρου του ιστιοπλοϊκού ομίλου.

Πρόεδρος: Από το 2010 μέχρι το 2012 η κόρη σας, είχε τακτική επαφή με τον κατηγορούμενο;

Μάρτυρας: Ναι

Πρόεδρος: Υπήρχε μεταβολή στην συμπεριφορά της;

Μάρτυρας : Καμία. Ένα κλειστό μαζεμένο κορίτσι. Ο χαρακτήρας του ανθρώπου δεν αλλάζει.

Πρόεδρος: Πέρα από τα μαθήματα υπήρχε άλλη επικοινωνία με τον κατηγορούμενο; Μηνύματα;

Μάρτυρας: Όχι.

Πρόεδρος: Κοινωνικές επαφές με τον κατηγορούμενο είχατε;

Μάρτυρες: Θέλοντας και μη είχαμε γίνει φίλοι. Το όνειρο του δικό του ήθελα εγώ να φτιάξω και έτσι δεθήκαμε πιο πολύ.

Πρόεδρος: Πως είδατε τη συμπεριφορά του;

Μάρτυρες : Για την ηλικία του είχε τις παραξενιές του, τον έπιανα και του έλεγα να μη φωνάζει στα παιδιά, είχε τα ΟΥΚ μέσα του… Εγώ ήμουν δίπλα του. Σε αποστολές. Ήμουν ό μόνος σε όλη την Ελλάδα που έβαζε υπογραφή του στις αποστολές.

Πρόεδρος: Είχατε παρατηρήσει μία ιδιαίτερη σχέση του κατηγορούμενου με την κόρη σας;

Μάρτυρας : Παιδάκια ήταν. Όλα τα είχε αγκαλιά του. Τα φίλαγε, τα έβαζε στα πόδια του. Ήμασταν σαν οικογένεια. Η συμπεριφορά του ήταν ίδια.

Πρόεδρος: Τι ξεπέρασε τα όρια; Τι σας σόκαρε στη συμπεριφορά του κατηγορούμενου;

Μάρτυρας : Όταν έμαθα από την ηχογράφηση που έκανε το παιδί μας. Στο κινητό μου.

Πρόεδρος: Πόσα λεπτά μίλησε η κόρη σας;

Μάρτυρας: Τι να σας πω, δεν μπορώ να το προσδιορίσω. Άκουσα τα χειρότερα. Έλεγε ο Τ… δεν είναι αυτός που νομίζετε. Με βιάζει, με κακοποιεί και με απειλεί για τη ζωή σας και τη δική σας.

Εισαγγελέας: Οι μητέρες των άλλων παιδιών που καταθέτουν όσα καταθέτουν γιατί τα λένε;

Μάρτυρας: Ήρθαν και κατέθεσαν για τη ζήλια που είχαν με την Αμαλία. Που πήρε παγκόσμιο… Που από την καταστροφή του αυτό το παιδί, κατάφερε να τους ξεπεράσει όλους. Το έζησα σαν έφορος όλα αυτά τα χρόνια…

Εισαγγελέας: Γιατί οι άνθρωποι του ομίλου εφόσον η Αμαλία, δεν είχε διακριθεί ακόμα τον Δεκέμβριο του 2013 όταν τους είπατε τι είχε συμβεί στο παιδί σας, δε σας στήριξε κανείς;

Μάρτυρας: Από το φόβο και την ανευθυνότητα τους.

Εισαγγελέας: Τι είχανε να φοβηθούν;

Μάρτυρας: Αυτή την αίγλη που είχαν πάρει από όμιλο που τους γνώριζαν όλοι…

Εισαγγελέας: Μία πράξη φέρεται να έγινε εντός δωματίου στο Γαλαξίδι, ενώ ήσασταν κι εσείς…

Μάρτυρας: Από τότε που το έμαθα αυτό, πετάγομαι κάθε μέρα στον ύπνο μου, που δεν μπορούσε να υποστηρίξω το παιδί μου.

Τέλος, με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της κοπέλας ανέφερε ότι από τότε που έμαθε για όσα συνέβαιναν στο παιδί του θέλει να κάνει κακό εαυτό του, επειδή όπως είπε δεν μπόρεσε να το προστατεύσει.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες