Υπόθεση Τοπαλούδη: Οι νέες έρευνες της Δικαιοσύνης μετά την αυλαία στη δίκη και οι μηνύσεις κατά συγγενών του Ροδίτη

Μπορεί η αυλαία της πολύκροτης δίκης για τη δολοφονία και τον βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη να έπεσε σε πρώτο βαθμό με την επιβολή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξης 15 ετών στον καθένα από τους δυο κατηγορουμένους της υπόθεσης, οι έρευνες όμως της Δικαιοσύνης αναμένεται να συνεχιστούν για να διερευνηθεί τώρα ο ρόλος και άλλων προσώπων.
Όπως ανακοίνωσε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας που δίκασε την υπόθεση Τοπαλούδη, η δικογραφία για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη όπως και τα πρακτικά της δίκης που διεξήχθη ενώπιον του θα διαβιβαστούν σε εισαγγελέα, προκειμένου εκείνος να ερευνήσει υπό ποιες συνθήκες και κυρίως για ποιους λόγους ιδιώτης ψυχίατρος άλλαξε τη συνταγογράφηση φαρμάκων στον 23χρονο Ροδίτη, αναφέροντας ως ημερομηνία στη νέα συνταγή την 27/11/2018, δηλαδή την παραμονή του αποτρόπαιου εγκλήματος με θύμα την αδικοχαμένη φοιτήτρια.
Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο με τη νέα συνταγή χορηγούνταν βαρύτερη φαρμακευτική αγωγή στον 23χρονο, προκειμένου, εκείνος, κατά την εισαγγελέα να ζητήσει ενώπιον του δικαστηρίου ακαταλόγιστο. Τώρα μετά την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ο εισαγγελέας αφού μελετήσει τα στοιχεία της δικογραφίας που θα του διαβιβάσει το δικαστήριο, θα ερευνήσει το ενδεχόμενο τυχόν διάπραξης του αδικήματος της ψευδούς βεβαίωσης εκ μέρους του ιδιώτη ψυχιάτρου αλλά και το ενδεχόμενο κάποιοι να τον οδήγησαν στο να αλλάξει την αγωγή στον 23χρονο Ροδίτη. Δηλαδή, θα ερευνηθεί και το αδίκημα της τυχόν ηθικής αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση. Κατ’ επανάληψη πάντως στη δίκη είχε ειπωθεί, βάσει γνωματεύσεων ψυχιάτρου των φυλακών πως και οι δυο κατηγορούμενοι δεν πάσχουν από καμία ψυχική ασθένεια, «τα έχουν τετρακόσια», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει η εισαγγελέας.
Ακόμη, νέα έρευνα αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι από εισαγγελέα με αφορμή τις μηνύσεις που δήλωσε ότι θα καταθέσει η οικογένεια Τοπαλούδη. Σύμφωνα με τον εκ των δικηγόρων της Αλέξη Κούγια, η οικογένεια θα καταθέσει μηνύσεις για ψευδή κατάθεση σε βάρος του πατέρα και της γιαγιάς του 23χρονου Ροδίτη όπως κατά δυο μαρτύρων που κλήθηκαν και κατέθεσαν στον ακροατήριο. Τέλος, δήλωσε ότι θα στραφεί με μηνύσεις και κατά δυο ψυχιάτρων για ψευδή βεβαίωση που γνωμάτευσαν για την κατάσταση της υγείας του 23χρονου Ροδίτη.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες