Ζημία «μαμούθ» από εικονικές ασφαλίσεις εργαζομένων – Ξεπερνά τα 15 εκατ. ευρώ η απώλεια για το δημόσιο

Περισσότερα από 15, 5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η ζημία για το Ελληνικό Δημόσιο, από τη δράση εγκληματικής οργάνωσης που έκανε εικονικές ασφαλίσεις εργαζομένων, ώστε να αποφεύγει να καταβάλει ασφαλιστικές εισφορές.
Στελέχη της οικονομικής αστυνομίας που για μήνες είχαν αναλάβει την διερεύνηση της υπόθεσης, συνέλαβαν 6 άτομα.
Όπως προέκυψε από τη διερεύνηση της υπόθεσης τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, διέπρατταν απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, μέσω της σύστασης εικονικών εταιρειών ή την εκμετάλλευση ήδη υπαρχουσών και την εικονική ασφάλιση εργαζομένων, με σκοπό την αποφυγή πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών. Η δράση τους είχε ξεκινήσει από το 2001 και έφτασε έως το 2015.
Ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης, που διατηρούσε εταιρεία, προέβαινε με τα υπόλοιπα μέλη σε εικονικές προσλήψεις και ασφαλίσεις του προσωπικού της εταιρείας, σε 10 άλλες εταιρείες «αχυρανθρώπων», έτσι ώστε να καθίσταται ανέφικτη η είσπραξη των οφειλομένων ασφαλιστικών εισφορών.
Το σύνολο των οφειλών των εταιρειών στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ανέρχεται στο ποσό των 11.117.411,86 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στην ζημία του Οργανισμού και στο παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν οι κατηγορούμενοι.
Επιπρόσθετα, οι εικονικές εταιρείες έχουν συνολικές οφειλές προς τις Δ.Ο.Υ. ύψους 4.572.733,37 ευρώ, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί και υπολογιστεί τυχόν νόμιμοι φόροι .

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες