20.9 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
More

    Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις – Υπερπτήση UAV πάνω από την Κίναρο


    Την ώρα που η Ελλάδα έστειλε επιστολές στον Συμβούλιο Ασφαλείας, το ΝΑΤΟ και τον  ΟΗΕ για τις πρωτοφανείς προκλητικές δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων τις τελευταίες ημέρες, συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, με υπερπτήση τουρκικού UAV πάνω από την Κίναρο.

    Τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV παραβίασε σήμερα (5/9) τον εθνικό εναέριο χώρο.

    Πιο συγκεκριμένα, τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος UAV που εισήλθε στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσης, παραβίασε τον εθνικό εναέριο χώρο και πέταξε, σήμερα Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου, στις 14:51, πάνω από την Κίναρο στα 19.000 πόδια.

    Το τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

    Η Ελλάδα ενημερώνει Συμβούλιο Ασφαλείας, ΝΑΤΟ και ΟΗΕ για τις προκλητικές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων

    Διπλωματικές πηγές αναφέρουν πως στον απόηχο των πρωτοφανών δηλώσεων εκπορευομένων από Τούρκους αξιωματούχους τις τελευταίες ημέρες, ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, πέρα από την άμεση ενημέρωση των Ευρωπαίων εταίρων, συμπεριλαμβανομένου του ΥΕ/ΑΕ Borrell και των ΗΠΑ το περασμένο Σάββατο, αποστέλλει άμεσα σχετικές επιστολές σε όλα τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ