Ο Παναγιωτόπουλος διαψεύδει τις δηλώσεις Ακάρ: «Δεν τέθηκε θέμα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου»

Ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος διαψεύδει όλα όσα ισχυρίστηκε ο Χουλουσί Ακάρ περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου.

«Με τον Χ. Ακάρ συζητήσαμε σε πολύ καλό κλίμα τις προϋποθέσεις και δυνατότητες εμπέδωσης ενός κλίματος ηρεμίας και ασφάλειας στην περιοχή του Αιγαίου, μακριά από εντάσεις, προκλητικές συμπεριφορές και δηλώσεις εντυπωσιασμού».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο κύριος Παναγιωτόπουλος, με σημερινή του δήλωση αναφορικά με το αντικείμενο της συνάντησης που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του στο περιθώριο της έκτακτης υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Συμφωνήσαμε ότι το ήπιο κλίμα στις διμερείς σχέσεις μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επωφελές και για τις δύο χώρες μας, ιδίως ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου» υπογράμμισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος και ξεκαθάρισε: «Ασφαλώς, και δεν τέθηκε θέμα “συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου”, και ούτε άλλωστε μπορούσε να τεθεί».

Ακάρ: «Θετική απόκριση του Παναγιωτόπουλου για κοινή χρήση των πόρων του πελάγους»

Επισημαίνεται πως ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε με τον Έλληνα ομόλογό του, στις Βρυξέλλες, μίλησε για «θετική απόκριση» του κ. Παναγιωτόπουλου σε αίτημα για κοινή χρήση των πόρων του πελάγους, όπως ο τουρισμός, η αλιεία κ.α.

Συγκεκριμένα, ο Xουλουσί Ακάρ δήλωσε, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα εξής: «Με τον κύριο υπουργό, τον Νίκο έχουμε ειλικρινείς, διάφανες ξεκάθαρες συνομιλίες, για να δώσουμε μια θετική ατμόσφαιρα ένα θετικό κλίμα. Με στόχο οι λαοί των δυο χωρών να ευημερούν. Για να μοιραστούν τα πλούτη και τις ομορφιές του Αιγαίου. Υπάρχει ο τουρισμός, η αλιεία και διάφοροι άλλοι πόροι.

Είμαστε υπέρ της κοινής χρήσης. Αυτό είπαμε. Και είδαμε θετική ανταπόκριση από τον Έλληνα ομόλογό μας. Το επόμενο διάστημα περιμένουμε να προχωρήσουν προς αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας σε σχέση με την ίδια συνάντηση, είχε ανακοινωθεί πως «υπογραμμίστηκε η σημασία μείωσης των εντάσεων και εμπέδωσης κλίματος ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο, βάσει των κανόνων Διεθνούς Δικαίου και αρχής καλής γειτονίας» και ότι «στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί προσεχώς συνάντηση για συνομιλίες περί δραστηριοτήτων Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ)».

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες