23.6 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Συνεκπαίδευση ελληνικών και αμερικανικών τμημάτων του Στρατού Ξηράς


    Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Θρακική Συνεργασία – 22» (Thracian Cooperation – 22) που διεξήχθη στο πεδίο ασκήσεων Πετροχωρίου Ξάνθης με τη συμμετοχή ελληνικών και αμερικανικών τμημάτων του Στρατού Ξηράς.

    Ειδικότερα, στην άσκηση – επιπέδου τακτικού συγκροτήματος επιλαρχίας μέσων αρμάτων (ΤΣ ΕΜΑ) – συμμετείχαν η 3η Ίλη [C- (Charlie) Company] του 1-16 Τάγματος Πεζικού [Infantry Battalion (IN BN)] και η 1η Μεραρχία Πεζικού (1st Infantry Division) των ΗΠΑ και τμήματα και μέσα της ΧXV Τεθωρακισμένης ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – Έφεσος», της 29ης μηχανοποιημένης ταξιαρχίας Πεζικού «Πόγραδετς», της XXI τεθωρακισμένης ταξιαρχίας «Ταξιαρχία Ιππικού – Πίνδος» και της 1ης ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς-Λαχανά».

    Η εν λόγω άσκηση περιέλαβε συνεκπαίδευση σε αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων καθώς και σε τυποποιημένες τεχνικές μάχης.

    Σήμερα διεξήχθη η τελική φάση της την οποία παρακολούθησαν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-ΟHQ «Αχιλλέας» αντιστράτηγος ‘Αγγελος Χουδελούδης, ο υποδιοικητής της διοίκησης Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (Deputy Commander USAREUR- AF) Major General Joe Jarrard, ο ακόλουθος ‘Αμυνας της Αιγύπτου Colonel Ayman Alian καθώς και παρατηρητές από την Κύπρο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

    Οι παρευρισκόμεν είχαν διαπίστωσαν την άρτια οργάνωση, εκπαίδευση και επιχειρησιακή ετοιμότητα των ασκούμενων τμημάτων, καθώς και το εξαίρετο κλίμα συνεργασίας μεταξύ του προσωπικού των δύο χωρών.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ