19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Πλακιωτάκης: «Να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτούς που χάθηκαν υπηρετώντας τις αξίες και τις αρχές του Λιμενικού Σώματος»


    Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη (22/03) κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων Στελεχών Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη τους, με παρουσία του ΥΝΑΝΠ Γιάννη Πλακιωτάκη.

    Ο κύριος Πλακιωτάκης έιπε «καθώς σήμερα σήμερα συμπληρώνονται 103 χρόνια από την ίδρυση του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής είναι λογικό να αναζητούμε το νήμα που ενώνει το σήμερα με το χθες. Αυτό δεν είναι άλλο από τις αξίες που σηματοδοτούν αυτή την ιστορική διαδρομή. Αξίες που παραμένουν αναλλοίωτες μέσα στον χρόνο και μας συνδέουν με το σήμερα, δείχνοντας μας ταυτόχρονα ως άλλοι φάροι τα μονοπάτια του μέλλοντος».

    Έπειτα πρόσθεσε ότι «οι ίδιοι ηθικοί κώδικες, οι ίδιοι γραπτοί και άγραφοι νόμοι της θάλασσας η ίδια αυταπάρνηση προς το καθήκον, η ίδια αγάπη προς τον συνάνθρωπο, η ίδια πίστη στο δίκαιο».

    «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε – και σε αυτό θα κριθούμε – είναι κάθε φορά που αλλάζουμε την σκυτάλη, να έχουμε επιτελέσει το χρέος μας. Απέναντι στην Ελλάδα, απέναντι στους συμπολίτες μας, απέναντι στους εαυτούς μας. Ακόμη και απέναντι σε όσους αμφισβητούν την εθνική μας κυριαρχία και αγνοούν την αποφασιστικότητα μας να μην παραχωρήσουμε ούτε μια σπιθαμή γης, ούτε μια οργιά θάλασσας».

    «Να μην ξεχάσουμε ποτέ», σημείωσε, «αυτούς που χάθηκαν υπηρετώντας τις αξίες και τις αρχές του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Να δηλώσουμε πως δεν ήταν μάταιη η θυσία τους αυτή και πως η πατρίδα, όλοι εμείς, δεν θα τους ξεχάσουμε ποτέ γιατί μόνο όταν σταματήσουμε να τους θυμόμαστε θα χαθούν πραγματικά».

    Αλεξανδράκης: «Τιμούμε το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής»

    Από την πλευρά του, ο νέος Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γιώργος Αλεξανδράκης, σημείωσε: «Τιμούμε σήμερα το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις λαμπρές σελίδες που έχουν γράψει και εξακολουθούν να γράφουν τα στελέχη του Σώματος προσφέροντας καθημερινά, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια, κάθε ικμάδα της δύναμής τους, στην Πατρίδα και το Κοινωνικό σύνολο. Σας καλώ να διαφυλάξετε την πολύτιμη και ιστορική παρακαταθήκη των 100 και πλέον χρόνων ένδοξης Ιστορίας του Σώματος και να την χρησιμοποιήσετε ως πυξίδα ζωής, προσωπικής και επαγγελματικής. Ας είμαστε οι θεματοφύλακες της συνέχειας, λειτουργώντας με μεθοδικότητα και επαγγελματισμό για τη διαφύλαξη του αγαθού της ασφάλειας και της αξιοπιστίας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη και τη Ναυτιλία μας».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ