23.2 C
Athens
18.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Με απόλυτη επιτυχία διεξήχθη από την Πυροσβεστική η άσκηση «Σεισίχθων 2022», στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου


    Πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία σήμερα Τετάρτη (23/03) το πρωί η άσκηση αντιμετώπισης σεισμού με την κωδική ονομασία «Σεισίχθων 2022» στο κτίριο του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου, από την Πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου.

    Γενικός σκοπός της Άσκησης Ετοιμότητας «ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2022» ήταν η αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και αποτελεσματικότητας των Υπηρεσιών της πυροσβεστικής δύναμης του νησιού και των εμπλεκόμενων φορέων στην αντιμετώπιση του σεισμικού κινδύνου.


    Ποιοι συμμετείχαν στην άσκηση

    Στην άσκηση «Σεισίχθων 2022» συμμετείχαν το Διευθύνον Επιτελείο Άσκησης (Δ..): διοικητής ΠΥΝ Ζακύνθου, ομάδα Σχεδιασμού Άσκησης (ΟΣΧΑ): επιπυραγός (14109) Χριστοφής Π. Χρυσόστομος, πυρονόμος Βούρτσης Δ. Σπήλιος. Επίσης συμμετείχαν: ΔΙΠΥΝ Ζακύνθου, Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου, Π.Κ. Ελατίων, η ΕΜΑΚ (προσομοίωση), η ΕΛΑΣ – Τροχαία Ζακύνθου, το ΕΚΑΒ η ΔΕΗ (προσομοίωση), η Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Ενότητας Ιονίων Νήσων και η Πολιτική Προστασία Δήμου Ζακύνθου (προσομοίωση).

    Μετά το πέρας της άσκησης δηλώσεις πραγματοποίησε ο διοικητής ΠΥ Ζακύνθου Κωνσταντίνος Τσιώπος, ο οποίος ανέφερε: «Πραγματοποιήσαμε την ετήσια άσκηση “Σεισίχθων 2022” που διατάζει το αρχείο του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία έχει ως στόχο την προετοιμασία συνεπειών από φυσικά φαινόμενα. Ο κύριος σκοπός είναι να εφαρμόσουμε τον σχεδιασμό μας επί του πεδίου, να ενδυναμώσουμε την συνεργασία μας με τους φορείς που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση νέων συμβάντων και στο τέλος να δούμε αδυναμίες και ελλείψεις ώστε σε πραγματικό συμβάν να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε. Το αρχικό σενάριο προέβλεπε την κατάσβεση πυρκαγιάς στο μηχανοστάσιο – λεβητοστάσιο του νοσοκομείου και στην συνέχεια είχαμε τρία επεισόδια απεγκλωβισμού. Θα αξιολογήσουμε την άσκηση θα κάνουμε αποτίμηση αλλά εκ πρώτης όψεως θεωρώ ότι τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά για εμάς».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ