20.5 C
Athens
17.9 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
More

    Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν θέλω να πέσει η κουκούλα» – Τι έλεγε στους αστυνομικούς


    Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την διάρκεια των μεταγωγών της στον εισαγγελέα και την ανακρίτρια ήταν πάρα πολύ ψυχρή και χωρίς συναίσθημα, σύμφωνα με την περιγραφή μίας αστυνομικού του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής που είχε αναλάβει τη συνοδεία της κατηγορούμενης.

    Στην πρώτη μεταγωγή της προς την ανακρίτρια, πριν βγει από το αυτοκίνητο, στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, το μόνο ενδιαφέρον που εξέφρασε προς την αστυνομικό – συνοδό ήταν, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», να μη φανεί το πρόσωπό της:


    «Βάλε μου την κουκούλα. Δεν θέλω να πέσει η κουκούλα. Έχει δημοσιογράφους εδώ; Μου πέταξε κάποιος κάτι;».

    «Γιατί πάνε φυλακή εμένα – Δεν υπάρχουν στοιχεία»

    Η 33χρονη επέστρεψε στα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑΔΑ και το πρωί της Δευτέρας επέστρεψε στην ανακρίτρια, προκειμένου να απολογηθεί. Μετά τη μαραθώνια απολογία της και τη συνεχιζόμενη άρνησή της ότι έχει δολοφονήσει το παιδί της αποδίδοντας ευθύνες στους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων, αποφασίστηκε η προφυλάκισή της.

    Μεταφερόμενη ξανά προς το αστυνομικό μέγαρο της Λ. Αλεξάνδρας έως χθες το πρωί, όπου θα οδηγείτο στις φυλακές Κορυδαλλού, η Ρούλα Πισπιρίγκου έλεγε μέσα στο αυτοκίνητο: «Είναι άδικο αφού δεν υπάρχουν στοιχεία. Γιατί πάνε φυλακή εμένα, δεν μπορώ να καταλάβω».


    Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση στην αστυνομικό – συνοδό και τους συναδέλφους της που βρίσκονταν στο ίδιο όχημα ήταν η αγωνία της για το τι μπορεί να πάρει μαζί της στο κελί: «Μπορείς να μου πεις τι πράγματα επιτρέπεται να πάρω μαζί μου στη φυλακή; Μήπως ξέρεις τι μπορώ να έχω μαζί μου;».

    Σε ειδικά διαμορφωμένο κελί η Ρούλα Πισπιρίγκου

    Η 33χρονη κρατείται στον 1ο όροφο των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού σε ειδικά διαμορφωμένο μονόκλινο κελί. Θα έχει δικό της καρτοτηλέφωνο, ανεξάρτητη αυλή για ξεχωριστό προαύλισμα, ενώ ανάμεσα σε αυτά που ζήτησε είναι τηλεόραση και να μπορεί να καπνίζει.

    Ωστόσο για λόγους ασφαλείας δεν επιτρέπεται να έχει αναπτήρα ή σπίρτα, οπότε θα πρέπει να απευθύνεται στον φύλακα που θα την φυλά σε 24ωρη βάση.

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ