24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Ιάκωβος Τσούνης: Ένας χρόνος από τον θάνατο του ευεργέτη των Ενόπλων Δυνάμεων


    Ένας χρόνος πέρασε από τη μέρα που ο αληθινός πατριώτης και υποστράτηγος επί τιμή Ιάκωβος Τσούνης έφυγε από τη ζωή, έχοντας αφήσει το στίγμα του όπως λίγοι άνθρωποι σε τούτη τη χώρα.

    tsounis.jpg

    Χθες τελέστηκε στο ετήσιο μνημόσυνό του, στον ιερό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Κοιμητήριο Παπάγου, χοροστατούντος του διευθυντή Εκπροσωπήσεως του Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα Μητροπολίτη Λαοδικείας Θεοδώρητου, παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και μελών της οικογένειάς του.

    proedros.jpeg

    «Ευγνωμοσύνη και σεβασμός για την προσφορά του. Θα τον θυμόμαστε πάντα», έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

    «Σαν σήμερα έφυγε από κοντά μας ένας λαμπρός Έλληνας Ευπατρίδης, ένας μεγάλος Ευεργέτης των Ενόπλων Δυνάμεων! Τα λόγια δεν αρκούν για να τον περιγράψουν!», έγραψε μεταξύ άλλων ο ΑΓΕΕΘΑ.

    tafos tsounis.jpg

    Με αφορμή τη σημερινή τελετή, το ΓΕΕΘΑ ετοίμασε ένα ηχητικό αφιέρωμα προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του Ιάκωβου Τσούνη. Το podcast έχει τον τίτλο Δίχως Πατρίδα δεν υπάρχει ούτε πλούτος, ούτε δόξα, ούτε χαρές και υπενθυμίζει την πολύτιμη παρακαταθήκη που άφησε πίσω του ο αείμνηστος υποστράτηγος επί τιμή.

    mnimosino tsounis.jpg

    Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΓΕΕΘΑ, «αυτός ο σπουδαίος πολίτης-οπλίτης και νεότερος βετεράνος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, παρά τα μεγάλα πλούτη, το κύρος και τους τίτλους που απέκτησε στη ζωή του, υπέγραφε ταπεινά ως «ένας μικρός και ασήμαντος ανθρωπάκος, αλλά γνήσιος απόγονος των πολεμιστών του 1821».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ