18.8 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Ιατροδικαστής για Πάτρα: «Ο θάνατος της Μαλένας επήλθε είτε από δηλητηρίαση είτε από πνιγμό»


    Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις στην υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα, καθώς οι εισαγγελικές αρχές ανοίγουν επίσημα την έρευνα και για τον θάνατο των μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δακαλάκη.

    Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά νωρίτερα, οι θάνατοι της Μαλένας και της Ίριδας ερευνώνται από μηδενική βάση, με τους εισαγγελείς να έχουν παραγγείλει νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου των δυο κοριτσιών, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών.


    Σύντομα νεότερα για τον θάνατο των δυο παιδιών

    Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου μίλησε την Δευτέρα ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος είχε διοριστεί από το δικαστήριο ως πραγματογνώμονας για την ανεύρεση των αιτίων θανάτου της ανήλικης Μαλένας, ενός εκ των τριών νεκρών κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου και πρώτου κατά σειρά που έφυγε από την ζωή.

    Κληθείς να σχολιάσει την εντολή των εισαγγελικών αρχών για νέα ιατροδικαστική εξέταση τόσο για την Μαλένα όσο και για την Ίριδα, ο κ. Τσαντίρης αποκρίθηκε πως «ήταν αναμενόμενη, σωστή και απαραίτητη ενέργεια, υπό το πρίσμα των νέων γεγονότων».

    Ανοίγουν οι έρευνες και για τα τρία παιδιά στην Πάτρα

    «Μετά από την ξεκάθαρη ιατρική πράξη που αφορά στην Τζωρτζίνα και στην ανεύρεση της κεταμίνης, μετά από αυτό το θετικό εύρημα που δείχνει εγκληματική πράξη για την Τζωρτζίνα, πρέπει να ερευνηθούν ξανά οι θάνατοι και των άλλων δύο παιδιών», είπε ο κ. Τσαντίρης.


    «Εάν υπάρχουν ευθύνες και μια λάθος διάγνωση, τότε να αποδοθούν και αυτές», είπε απαντώντας στο ερώτημα του Νίκου Χατζηνικολάου, κατά πόσον η νέα εντολή για έρευνα σημαίνει πως υπήρξαν λάθη στις προηγούμενες και κατά πόσον μπορεί κάποιο στοιχείο από τους πρώτους δύο θανάτους, που μπορεί να υποδείκνυε δολοφονία, να είχε διαφύγει από τους ιατροδικαστές.

    Σχετικά με τον θάνατο της Μαλένας, ο κ. Τσαντίρης είπε πως «ο θάνατος αυτός μπορεί να έχει επέλθει είτε από δηλητηρίαση είτε από ασφυξία. Υπάρχει διαθέσιμο βιολογικό υλικό. Μπορεί ο θάνατος και της Μαλένας να έχει γίνει από δηλητηρίαση, μπορεί και με άλλον τρόπο. Ξέρετε, ένας δράστης δεν είναι απαραίτητο να έχει ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο θανάτου».

    Αντίστοιχες πληροφορίες μετέφερε νωρίτερα και ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA. Η μεγάλη φθορά στο ήπαρ του μικρού κοριτσιού αποδόθηκε λανθασμένα στην ηπατική ανεπάρκεια. Ακόμα, σύμφωνα με την εκπομπή ούτε ο ασφυκτικός θάνατος θα δικαιολογούσε τέτοια φθορά στο ήπαρ της. Έτσι, προκρίνεται η διενέργεια τοξικολογικών προκειμένου να εξακριβωθεί αν συντρέχουν λόγοι δηλητηρίασης.

    Η Ρούλα Πισπιρίγκου εξετάζει τις επόμενες κινήσεις της

    Την ίδια ώρα τις επόμενες κινήσεις της ετοιμάζει η Ρούλα Πισπιρίγκου μέσα από τη φυλακή συγκεντρώνοντας με τους δικηγόρους της στοιχεία, προκειμένου να καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

    Η κατηγορουμένη παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και ειδικά τα όσα δηλώνει ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης.

    Άλλωστε, νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστό πως η Ρούλα Πισπιρίγκου διεμήνυσε στον πατέρα των παιδιών της πως τον αναμένει στις φυλακές προκειμένου να του εξηγήσει τι έχει συμβεί με όσα την κατηγορούν. «Δεν θέλω καμία ανάμειξη σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Εάν ο Μάνος έχει κάποιο πρόβλημα μαζί μου, μπορεί να έρθει όποτε θέλει σε κάποιο επισκεπτήριο στη φυλακή και να με ρωτήσει κατά πρόσωπο εάν σκότωσα τα παιδιά μας», τόνισε η Ρούλα Πισπιρίγκου.

    «Δεν σχετίζεται κατά την κυρία Πισπιρίγκου η προσωπική της ζωή με τα συμβάντα που συνέβησαν σε βάρος των παιδιών της» είπε στο Star, ο δικηγόρος της, Όθωνας Παπαδόπουλος. Οι δικηγόροι της κατηγορουμένης υποστηρίζουν πως όλες αυτές οι πληροφορίες έρχονται για να σπιλώσουν την υπόληψη της πελάτισσάς τους και επαναλαμβάνουν πως θα καταθέσουν σύντομα αίτημα αποφυλάκισης.

     


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ