19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Έλληνας αλεξιπτωτιστής κρεμάστηκε με αλεξίπτωτο στο C-130 σε άσκηση (βίντεο)


    Ένας αλεξιπτωτιστής κρεμάστηκε από το αεροσκάφος για τέσσερα λεπτά κατά την διάρκεια άσκησης των ελληνικών ειδικών δυνάμεων.

    Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, πριν λίγες ημέρες ένα ελληνικό C-130 που μετέφερε αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Λάρνακας.

    Η πτώση των αλεξιπτωτιστών με στατικό ιμάντα ξεκίνησε όταν έφτασε σε ύψος 5.000 ποδιών (1,52 χιλιόμετρα). Ο πρώτος άνδρας βγήκε από τα πλάγια του C-130. Ο ιμάντας όμως δεν άνοιξε το αλεξίπτωτο, με αποτέλεσμα ο αλεξιπτωτιστής να μείνει κρεμασμένος στο κενό για αρκετά λεπτά, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος – όσο δηλαδή είναι και το μήκος του ιμάντα, σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Αντώνη Αντωνόπουλο.

    Ο αλεξιπτωτιστής προσπάθησε να απελευθερώσει το αλεξίπτωτό του, τον κράτησε όμως ο κρίκος ασφαλείας που συνδέει τον ιμάντα με τον σάκο που περιέχει το αλεξίπτωτο.

    Οι ειδικοδυναμίτες τράβηξαν τελικά μέσα στο αεροσκάφος τον Έλληνα αλεξιπτωτιστή και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ αναμένεται να τιμήσει, μέσα στις προσεχείς ημέρες, τους αξιωματικούς των ειδικών δυνάμεων.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ