21.1 C
Athens
19.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
More

    Ιράν: 8 Άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ


    Έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι στο νότιο Ιράν, έπειτα από κατανάλωση νοθευμένου αλκοόλ, το οποίο είχε παρασκευαστεί κατ’ οίκον, έγινε γνωστό από μία αξιωματούχο των υπηρεσιών υγείας της επαρχίας Χορμοζγκάν.

    Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, χθες η εκπρόσωπος τύπου της ιατρικής σχολής της επαρχίας Φατμέ Νοροζιάν είπε ότι «Οκτώ άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο, αφότου ήπιαν νοθευμένο αλκοόλ, που είχε παρασκευαστεί σε σπίτι στο Μπαντάρ Αμπάς».


    Επομένως, «ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που δηλητηριάστηκαν από νοθευμένο αλκοόλ στην επαρχιακή πρωτεύουσα Μπαντάρ Αμπάς έφθασε τους 59 το τελευταίο 24ωρο», συμπλήρωσε η ίδια.

    Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ στο Ιράν

    Η κατανάλωση και πώληση αλκοόλ απαγορεύονται στο Ιράν, όπου τα ΜΜΕ αναφέρονται συχνά σε θανάσιμες δηλητηριάσεις με παράνομο αλκοόλ.

    Στο Μπαντάρ Αμπάς, «30 άνθρωποι βρίσκονται σε αιμοκάθαρση και άλλοι 17 σε κρίσιμη κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας», σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.


    Χθες, η αστυνομία της Μπαντάρ Αμπάς ανακοίνωσε τη σύλληψη οκτώ ανθρώπων, οι οποίοι διένειμαν το νοθευμένο αλκοόλ στα οκτώ τελευταία θύματα, που ανακοινώθηκαν.

    «Κατά τη διάρκεια μιας έρευνας στο σπίτι των υπόπτων, η αστυνομία ανακάλυψε 1.278 λίτρα αλκοόλ», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης Τεϊμούρ Ντολατιαρί, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ