24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Ινδονησία: Πολύνεκρο δυστύχημα στην Ιάβα – Τουριστικό λεωφορείο έπεσε σε διαφημιστική πινακίδα


    Έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 14 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περίπου 10, όταν ένα λεωφορείο που μετέφερε Ινδονήσιους τουρίστες έπεσε πάνω σε μια διαφημιστική πινακίδα στην επαρχία Ανατολικής Ιάβας στην Ινδονησία σήμερα Δευτέρα (16/05) το πρωί, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Στο λεωφορείο επέβαιναν 31 επιβάτες, ο οδηγός και ένας υπάλληλος της εταιρείας μεταφορών, όταν προσέκρουσε σε μια κολόνα και ανατράπηκε σε ένα δρόμο που συνδέει την πόλη Μοτζοκέρτο και τη Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ινδονησία.

    Τα θύματα ήταν από το Μπενόβο

    Τα θύματα ήταν από το Μπενόβο, μια τοποθεσία κοντά στη Σουραμπάγια, και επέστρεφαν από τουριστικές διακοπές το Σαββατοκύριακο στο οροπέδιο Ντιένγκ, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά στο κέντρο του νησιού της Ιάβας, ανέφερε ο τοπικός αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Ριντουάν Μουμπαρούν στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV.

    «Δεκατέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μοτζοκέρτο, Ροφίκ Ρίπτο Χιμαουάν, προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

    Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ιάβας είχε αναφέρει νωρίτερα ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από λάθος του οδηγού.

    «Αυτό το δυστύχημα προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος, ο οδηγός ήταν εξαντλημένος», είπε.

    Ο οδηγός επέζησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος, ανακοίνωσε η αστυνομία.

    Τα θανατηφόρα δυστυχήματα είναι συχνά στο αρχιπέλαγος της Νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς τα οχήματα δεν συντηρούνται κατάλληλα και ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας δεν τηρείται.

    Τον περασμένο μήνα, 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ένα φορτηγό που μετέφερε ανθρακωρύχους έπεσε σε γκρεμό στην Παπούα.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ