Εδιμβούργο: 8 χρόνια κάθειρξη για τον Κρητικό που καταδικάστηκε για τρομοκρατικό χτύπημα

Ο 35χρονος Κρητικός Νικόλαος Καρβουνάκης καταδικάστηκε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο του Εδιμβούργου με ποινή 8 χρόνων και 4 μηνών για κατοχή αντικειμένων για τρομοκρατικό σκοπό.
Λόγος της καταδίκης του ήταν ότι είχε τοποθετήσει αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που εντοπίστηκε στο πάρκο Princes Street Gardens του Εδιμβούργου, τον Ιανουάριο του 2018. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί σε ένα κουτί παπουτσιών, είχε γίνει αντιληπτός από έναν φύλακα του πάρκου ο οποίος και κάλεσε την αντιτρομοκρατική που προχώρησε σε εξουδετέρωση του χωρίς να προκληθεί κανένας τραυματισμός ή ζημιά. Ο 35χρονος συνελήφθη το καλοκαίρι του 2021 και τον περασμένο Ιανουάριο είχε βρεθεί ενώπιον του Δικαστηρίου δηλώνοντας ένοχος.
Η Αστυνομία της χώρας βλέπει ως μια σημαντική επιτυχία την καταδίκη του Νικόλαου Καρβουνάκη, με τον Επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής Μονάδας της Αστυνομίας της Σκωτίας Στιούαρτ Χιούστον να την κρίνει ως μια «απόδειξη της αφοσίωσης των αρχών στην επιβολής του νόμου», ενώ οι ιδεολογικές του πεποιθήσεις «ήταν ασυνήθιστες και βασίζονταν στον εξτρεμισμό που σχετίζεται με μια διεθνή τρομοκρατική ομάδα στο Μεξικό, γνωστή ως ITS, η οποία είχε παρατηρηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές κομητείες, αλλά όχι στο παρελθόν στη Σκωτία».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες