24.8 C
Athens
24.4 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    94.000 ευρώ θα πληρώσει ο Καμμένος στον Παπανδρέου – 2.000 ευρώ κάθε φορά που προσβάλλει την προσωπικότητά του


    Ο πρώην πρόεδρος του κόμματος “Ανεξάρτητοι Έλληνες” και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Καμμένος καταδικάστηκε από το Εφετείο Αθηνών για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του Αντρίκου Παπανδρέου στην υπόθεση με τα περίφημα CDS.
    Το δικαστήριο επιδίκασε αποζημίωση 10.000 και 40.000 ευρώ στον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος διεκδικούσε 1,3 εκατ. ευρώ, κρίνοντας ότι ήταν συκοφαντικοί, εξυβριστικοί και απειλητικοί οι επαναλαμβανόμενοι ισχυρισμοί του τότε βουλευτή Καμμένου για τα ασφάλιστρα κινδύνου του ελληνικού χρέους.
    Μαζί με τις οι 4.700 ευρώ που επιδικάστηκαν ως δικαστικά έξοδα και για τις δύο αγωγές, το συνολικό ποσό που πρέπει να καταβάλει ο κ. Καμμένος στον κ. Παπανδρέου ανέρχεται στις 94.000 ευρώ.
    Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι το δικαστήριο έκρινε ότι «υπάρχει κίνδυνος επανάληψης της προσβολής της προσωπικότητας» του Αντρίκου Παπανδρέου και για αυτό «υποχρεώνει τον εναγόμενο να παραλείπει να προσβάλλει την προσωπικότητα του ενάγοντα, με δηλώσεις ομοίου ή ανάλογου περιεχομένου» με εκείνες για τα CDS που κρίθηκαν ως προσβλητικές. Έτσι, αν ο κ. Καμμένος δεν συμμορφωθεί, θα πρέπει να καταβάλει 2.000 ευρώ κάθε φορά που θα προσβάλει εκ νέου την προσωπικότητα του κ. Παπανδρέου.
    Ο Πάνος Καμμένος είχε καταδικαστεί και πρωτόδικα το 2013.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ