20.2 C
Athens
23.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 30 Απριλίου 2024
More

    Ο Παναγιωτόπουλος για τις διευκολύνσεις γονέων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για τη μεταφορά ανήλικων τέκνων


    Στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης και εύρυθμης λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων, η Υπηρεσία δύναται να διευκολύνει τα στελέχη που έχουν ανήλικα τέκνα για την αντιμετώπιση του ζητήματος της μεταφοράς τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς και δημοτικά σχολεία, μέσω της διαφοροποίησης της ώρας προσέλευσης και αναχώρησης των υπόψη στελεχών. Αυτό τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής του ΜέΡΑ 25, Αγγελική Αδαμοπούλου, με θέμα «Αίτημα διευκόλυνσης γονέων κατά τη μεταφορά τέκνων από την ΠΟΕΣ».

    Για την αναπλήρωση των ωρών απουσίας από την εργασία του προσωπικού η Υπηρεσία «δύναται, κατά περίπτωση, να λαμβάνει κατά την κρίση της τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να τηρείται απαρέγκλιτα το προβλεπόμενο από τη σχετική νομοθεσία 40ωρο εργασίας εβδομαδιαίως, αλλά και να διασφαλίζεται επαρκώς η συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία του θεσμού της οικογένειας» πρόσθεσε ο υπουργός.


    «Η εκτέλεση 24ωρων υπηρεσιών αποτελεί αυτοτελή και ειδική υποχρέωση του συνόλου του στρατιωτικού προσωπικού, πλην των ρητά εξαιρουμένων, η οποία απορρέει από την ιδιότητα και την ειδική εξουσιαστική σχέση των στελεχών με το κράτος, καθώς και την επιτακτική ανάγκη ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων σε 24ωρη βάση και ως εκ τούτου δεν συνιστά μια απλή μορφή υπερωριακής απασχόλησης» διευκρίνισε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

    «Οι στρατιωτικοί», συνέχισε, «που εκτελούν 24ωρη υπηρεσία διανυκτερεύσεως τις καθημερινές δικαιούνται απαλλαγής την επόμενη εργάσιμη ημέρα, ενώ εκείνοι που εκτελούν την ως άνω υπηρεσία Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και επίσημες αργίες δικαιούνται απαλλαγής οποιασδήποτε ημέρας εντός της επόμενης εβδομάδας».

    «Οι Διοικήσεις όλων των κλιμακίων, έχοντας ως βασικό γνώμονα τις αρχές της νομιμότητας και της χρηστής διοίκησης, εφαρμόζουν απαρέγκλιτα το ανωτέρω θεσμικό πλαίσιο που αφορά, αφενός στο ωράριο εργασίας, και αφετέρου στη χορήγηση απαλλαγών μετά από εκτέλεση 24ωρης υπηρεσίας, χωρίς όμως να συγχέονται αμφότερα μεταξύ τους» κατέληξε στην απάντησή του ο Ν. Παναγιωτόπουλος.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ