25.8 C
Athens
23.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Χάος στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ: Στο «περίμενε» 70.000 άνθρωποι για να εγκαταλείψουν το Ισραήλ


    Πανικός επικρατεί στο αεροδρόμιο Ben Gurion του Ισραήλ, με χιλιάδες ταξιδιώτες να επιχειρούν να εγκαταλείψουν τη χώρα σε μία προσπάθεια να προλάβουν την αναστολή πτήσεων που ανακοινώνουν αεροπορικές εταιρίες, υπό τον φόβο αντιποίνων μετά και τη δολοφονία Χανίγια.

    Ήδη, ο μεγαλύτερος αεροπορικός όμιλος της Ευρώπης, η Lufthansa, ανακοίνωσε την αναστολή όλων των πτήσεών της προς το Τελ Αβίβ από το βράδυ της Πέμπτης έως και τις 8 Αυγούστου.

    Περίπου 70.000 επιβάτες βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, με πολλούς να προσπαθούν να προλάβουν τις τελευταίες πτήσεις να φύγουν από το Ισραήλ, καθώς πληθαίνει ο αριθμός των αεροπορικών εταιρειών που αναστέλλουν τις επιβατικές και εμπορικές πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ, λόγω των φόβων που προκαλεί η ολοένα κλιμακούμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.


    Πολλοί είναι εκείνοι φοβούνται νέες ακυρώσεις πτήσεων και ότι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις χώρες τους.

    Προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες του επιβατικού κοινού που εξυπηρετούνται από το διεθνές αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, η ισραηλινή ιδιωτική εταιρεία Arkia ανακοίνωσε σήμερα ότι θα πραγματοποιήσει επιπλέον πτήσεις από το Τελ Αβίβ προς την Αθήνα μετ’ επιστροφής για αύριο και μεθαύριο, 2 και 3 Αυγούστου, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.


    Δεν υπάρχουν προς το παρόν ακυρώσεις πτήσεων ή αλλαγές στο πτητικό πρόγραμμα των αεροδρομίων της Κύπρου, λόγω της κατάστασης στη περιοχή της Μέσης Ανατολής, δήλωσε σήμερα η Μαρία Κουρούπη, διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Hermes Airports.

    Η Lufthansa και η Fly Dubai έγιναν σήμερα οι τελευταίες αεροπορικές εταιρείες που προστίθενται σε μια μακρά σειρά αερομεταφορέων που ματαιώνουν όλες τις επιβατικές και εμπορικές πτήσεις προς και από το Τελ Αβίβ.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ