23.8 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2024
More

    Ρέθυμνο: Εξερράγη μπαταρία αυτοκινήτου σε κάδο ανακύκλωσης – Τραυματίστηκαν δύο εργαζόμενες στην καθαριότητα


    Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε στο Ρέθυμνο, όταν δύο εργαζόμενες στην καθαριότητα τραυματίστηκαν από έκρηξη μπαταρίας αυτοκινήτου σε κάδο ανακύκλωσης.

    Όπως αναφέρει ο ιστότοπος cretapost, όλα έγιναν τα ξημερώματα της Δευτέρας (30/9) όταν οι δύο γυναίκες, που βρίσκονταν σε απορριμματοφόρο, εκτελούσαν το προγραμματισμένο δρομολόγιό τους για την αποκομιδή των σκουπιδιών ανακύκλωσης.

    Κάποια στιγμή σταματήσανε σε έναν μπλε κάδο και τον μεταφέρουν στο απορριμματοφόρο για να τον αδειάσουν. Μέσα στον κάδο όμως, κάποιοι ασυνείδητοι, είχαν πετάξει μία μπαταρία αυτοκινήτου, κάτι που απαγορεύεται.


    Μόλις η μπαταρία μπήκε στο απορριμματοφόρο και ξεκίνησε η διαδικασία σημειώθηκε μικρής εμβέλειας έκρηξη, με αποτέλεσμα τα υγρά της μπαταρίας να πεταχτούν στα πρόσωπα των δύο εργαζομένων.

    Άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο που παρέλαβε τις δύο εργαζόμενες και τις μετέφερε στο νοσοκομείο.


    Πήραν εξιτήριο οι δύο εργαζόμενες

    Για το περιστατικό μίλησε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, Στέλιος Σπανουδάκης:

    «Οι δύο γυναίκες έχουν τραυματιστεί στο μάτι και γενικά στο πρόσωπο ενώ χρειάστηκε να τους χορηγήσουν και οξυγόνο καθώς εμφάνισαν αναπνευστικά προβλήματα.

    Οι γιατροί τις περιέθαλψαν και λίγο μετά τις 10 το πρωί έλαβαν εξιτήριο ενώ θα ακολουθήσουν θεραπευτική αγωγή», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ στη συνέχεια έστειλε μήνυμα στους πολίτες να μην πετάνε μπαταρίας στα σκουπίδια:

    «Δεν είναι η πρώτη φορά που συναντάμε κάτι τέτοιο. Σε αρκετές περιπτώσεις έχει προκληθεί φωτιά εξαιτίας των χημικών που απελευθερώνονται από τις μπαταρίες, με τους εργαζόμενους να την σβήνουν με πυροσβεστήρες.

    Απαγορεύεται η ρίψη μπαταριών σε κάδους απορριμμάτων. Το έχουμε πει εκατοντάδες φορές. Υπάρχει άλλη διαδικασία καθώς είναι χημικά και τα χημικά δεν θάβονται», είπε ο κ. Σπανουδάκης.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ