27 C
Athens
24.5 C
Thessaloniki
Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024
More

    Σοκ στη Βοιωτία: Αλλοδαποί ζούσαν σαν «σκλάβοι» σε μαντρί – Δούλευαν υπό την απειλή φόβου και κρατούνταν όμηροι (αποκλειστικές εικόνες)


    Μέσα σε ένα μαντρί στο Λεοντάρι Βοιωτίας, στοιβαγμένοι ο ένας δίπλα στον άλλον εντοπίστηκαν 11 αλλοδαποί, μεταξύ των οποίων και δυο ανήλικοι, που ζούσαν και εργάζονταν σαν σκλάβοι σε χωράφια της περιοχής, ενώ βρίσκονταν σε ομηρία από τρία άτομα.

    Πρόκειται για δυο άνδρες με καταγωγή από το Πακιστάν και έναν Αιγύπτιο. Η έρευνα των ανδρών του τμήματος ασφαλείας Βοιωτίας ξεκίνησε μετά από πληροφορίες περί διακίνησης ναρκωτικών από τα τρία αυτά άτομα.

    allodapoi voiotia 6 10 2024 6


    Το πρωί της Τετάρτης (2/10) στο σημείο που διέμεναν τα τρία άτομα, εντόπισαν μαζί τους ακόμη έντεκα άνδρες. Επρόκειτο για πέντε άτομα με καταγωγή από την Αίγυπτο, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά ηλικίας 17 ετών, τρία άτομα με καταγωγή από το Σουδάν ένα από το Πακιστάν, ένας Σύρος και ένας Νεπαλέζος.

    allodapoi voiotia 6 10 2024 5


    Όπως προέκυψε, τα τρία μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν αλλοδαπούς και εκμεταλλευόμενοι την δύσκολη οικονομική τους κατάσταση τους υπόσχονταν δουλειά και καλύτερες συνθήκες ζωής.

    allodapoi voiotia 6 10 2024 4

    Στη συνέχεια τους ανάγκαζαν να εργάζονται σε χωράφια της περιοχής και κοιμόντουσαν στο ποιμνιοστάσιο που διέμεναν και οι ίδιοι.

    allodapoi voiotia 6 10 2024 3

    Αξίζει να σημειωθεί πως για τους ανήλικους είχε δηλωθεί η εξαφάνιση τους από το Ωραιόκαστρο, ενώ στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν 7 γραμμάρια κάνναβης, 1.490 ευρώ και τρία κινητά τηλέφωνα.

    allodapoi voiotia 6 10 2024 2



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ