21.1 C
Athens
20.3 C
Thessaloniki
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
More

    Σε εξέλιξη πυρηνική άσκηση του ΝΑΤΟ με ελληνική συμμετοχή – Το σενάριό της! (βίντεο)


    Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις αρχές της εβδομάδες άσκηση του ΝΑΤΟ με πυρηνικά, στο οποίο συμμετέχει και η Ελλάδα και έχει σκοπό την εκπαίδευση σε τακτικές πυρηνικής κρούσης.

    Σύμφωνα με το OPEN, η Ελλάδα συμμετέχει με τρία μαχητικά αεροσκάφη F-16 Viper.

    Με δεδομένο πως οι ΗΠΑ, έχουν αποθηκευμένα στην Ευρώπη πυρηνικά, το σενάριο της άσκησης αφορά το πώς αυτά θα φορτωθούν σε συγκεκριμένα αεροσκάφη και έπειτα να πλήξουν στόχους.


    Τα ελληνικά μαχητικά συμμετέχουν υποστηρικτικά. Ο πρώτος ρόλος είναι να συνοδεύει τα μαχητικά που σε συνθήκες πολέμου θα είναι φορτωμένα με πυρηνικά για να μην καταρριφθούν ενώ ο δεύτερος ρόλος είναι να υποδύονται τα εχθρικά αεροσκάφη για να πραγματοποιούνται οι αερομαχίες των ασκήσεων αποτροπής.


     

    Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι και δεύτερη άσκηση που διοργανώνεται από το Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η «Μέδουσα 13» που είχε ακυρωθεί πέρσι λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Στην άσκηση συμμετέχουν η Κύπρος, η Γαλλία, η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία.

    Στην «Μέδουσα 13» δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στην αντιμετώπιση απειλών από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Αιγαίο αλλά και πέριξ της Κρήτης.



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ