Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα (6/12) από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.
Όπως κάθε χρόνο, οι εκδηλώσεις μνήμης εστιάζονται στο σημείο που άφησε τη ζωή του ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος σε ηλικία 15 ετών, στη συμβολή των Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.
Εκεί, από νωρίς το πρωί, φοιτητές, μαθητές, περίοικοι και πολίτες αφήνουν λουλούδια στο μνημείο που έχει δημιουργηθεί στο σημείο.
Γρηγορόπουλος: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κλείσιμο σταθμών του Μετρό
Η Αθήνα τίθεται σε αυξημένη επιφυλακή σήμερα (6/12), καθώς συμπληρώνονται 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό, Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, με αφορμή τις συγκεντρώσεις μνήμης για το περιστατικό.
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, ο σταθμός του Μετρό «Πανεπιστήμιο» έκλεισε στις 9 το πρωί, ενώ ο σταθμός «Σύνταγμα» έκλεισε στις 11 το πρωί και θα παραμείνει κλειστός μέχρι τις 3 το μεσημέρι, για να ανοίξει ξανά στις 5 το απόγευμα.
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους εν λόγω σταθμούς χωρίς να πραγματοποιήσουν στάση.
Η Αστυνομία έχει λάβει αυστηρά μέτρα για την αποτροπή επεισοδίων, ενώ θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αθήνας κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Η ΕΛ.ΑΣ σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και θα εξαρτώνται από τις κυκλοφοριακές συνθήκες. Παράλληλα, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής έχει προγραμματίσει μέτρα για την καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας στο κέντρο της Αθήνας.
Οι οδηγοί καλούνται να αποφεύγουν τη στάθμευση και την κίνηση στα σημεία των εκδηλώσεων, τόσο για την δική τους εξυπηρέτηση όσο και για την αποφυγή περαιτέρω κυκλοφοριακών προβλημάτων.