Ένωση Αστυνομικών Κυκλάδων: «Οι μόνοι που εξαιρούνται επιδεικτικά από το επίδομα προβληματικής περιοχής είναι οι Αστυνομικοί»

Την ανάγκη άμεσης θεσμοθέτησης και καταβολής επιδόματος προβληματικής περιοχής για το αστυνομικό προσωπικό στις Κυκλάδες αναδεικνύει, με έγγραφό της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία, η Ένωση Αστυνομικών Κυκλάδων.

Όπως επισημαίνεται, πρόκειται για μια διαχρονική αδικία σε βάρος των αστυνομικών που υπηρετούν στα νησιά, σε αντίθεση με άλλους δημόσιους υπαλλήλους που ήδη λαμβάνουν το συγκεκριμένο επίδομα.

Η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Κυκλάδων

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Κυκλάδων επαναφέρει το δίκαιο αίτημα για την άρση της πολυετούς αδικίας εις βάρος των συναδέλφων μας, βασιζόμενη στο αδιαμφισβήτητο νομικό πλαίσιο που ορίζει την περιοχή ευθύνης μας. Παρά το γεγονός ότι οι Κυκλάδες αποτελούν μία από τις δυσκολότερες περιοχές της επικράτειας λόγω της νησιωτικότητας, του τεράστιου κόστους διαβίωσης και των ανατιμήσεων στα ενοίκια, το Αστυνομικό Προσωπικό εξακολουθεί να αντιμετωπίζεται ως «δημόσιος υπάλληλος δεύτερης κατηγορίας».

Με ιδιαίτερο προβληματισμό παρακολουθούμε τις πρόσφατες εξαγγελίες και ενέργειες για τη θεσμοθέτηση ειδικού επιδόματος για τους υπηρετούντες στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Ενώ αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες των εκεί συναδέλφων, διερωτώμεθα πώς είναι δυνατόν να σχεδιάζονται νέα κίνητρα για τις πόλεις, την ίδια στιγμή που στον Νομό Κυκλάδων το επίδομα προβληματικής περιοχής είναι ήδη θεσμοθετημένο για όλους τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους και οι μόνοι που εξαιρούνται επιδεικτικά είναι οι Αστυνομικοί.

Είναι δυνατόν η Πολιτεία να αγνοεί ότι το κόστος ζωής και στέγασης στα νησιά των Κυκλάδων είναι πλέον πολλαπλάσιο από αυτό της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης; Είναι νομοθετικά αδιαμφισβήτητο ότι ο Νομός Κυκλάδων έχει χαρακτηριστεί στο σύνολό του ως Προβληματική Περιοχή Κατηγορίας Α’, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 9 του Νόμου 2085/1992 και της υπ’ αριθ. Υ1847/1078399/1182/0001/7-8-92 κοινής απόφασης του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Οικονομικών. Βάσει αυτού του πλαισίου, η Πολιτεία έχει ήδη αναγνωρίσει τις ιδιαίτερες συνθήκες διαβίωσης και επικοινωνίας στα νησιά μας, χορηγώντας το σχετικό επίδομα σε όλους τους υπόλοιπους κλάδους των δημοσίων υπαλλήλων (εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, διοικητικοί). Η κορύφωση της αδικίας έγκειται στο γεγονός ότι το εν λόγω επίδομα λαμβάνουν κανονικά και οι Πολιτικοί Υπάλληλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που υπηρετούν στις Κυκλάδες. Αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία και μέγιστο παραλογισμό, υπάλληλοι που εργάζονται στα ίδια κτίρια και κάτω από την ίδια πολιτική ηγεσία να αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά, εξαιρώντας προκλητικά μόνο το ένστολο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ένωσή μας στο παρελθόν προσέφυγε και δικαιώθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Σύρου, με την απόφαση να επικυρώνεται και από το Συμβούλιο της Επικρατείας (1110/2014 απόφαση ΣΤ’ Τμήμα). Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι οι αστυνομικοί δικαιούνται τις ίδιες παροχές με τους λοιπούς υπαλλήλους του δημοσίου που υπηρετούν στις ίδιες περιοχές, η Πολιτεία όμως συνεχίζει να το αγνοεί.

Αιτούμαστε την άμεση νομοθετική παρέμβαση για την επέκταση της καταβολής του επιδόματος προβληματικής περιοχής (Ν. 2085/92) και στο Αστυνομικό Προσωπικό που υπηρετεί στον Νομό Κυκλάδων, διασφαλίζοντας την ισονομία και την ίση μεταχείριση μεταξύ όλων των λειτουργών του κράτους.

Η πολιτεία οφείλει να αναγνωρίσει έμπρακτα την προσφορά του Έλληνα Αστυνομικού στα νησιά, αίροντας μια αδικία που διαρκεί χρόνια.

Με εκτίμηση,

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΞΕΝΕΛΛΗΣ Μιχαήλ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΥΡΓΙΑΝΝΗΣ Γρηγόριος»



ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

0 Σχόλια
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ