14.6 C
Athens
12.1 C
Thessaloniki
Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2024
More

    Αμαλιάδα: Οι 10 «αμφιβολίες» της ΕΛ.ΑΣ. και των δικαστικών λειτουργών για το θρίλερ με τα πέντε νεκρά μωρά

    Εξαιρετικές αμφιβολίες – για  δέκα διαφορετικούς λόγους – εκφράζουν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., δικαστικοί λειτουργοί και ιατροδικαστές για την τεκμηρίωση τελικώς της δολοφονίας των πέντε παιδιών από την Αμαλιάδα, την Ηλεία και την Αργολίδα από την 24χρονη Ειρήνη Μ., αλλά και για το αν τελικώς αυτοί οι θάνατοι οφείλονται σε εγκληματικές ενέργειες.

    Με τους ίδιους αξιωματούχους ν΄ αναφέρουν ότι «μπορεί να υπάρχουν εντυπωσιακές συμπτώσεις, όμως τα υπάρχοντα στοιχεία μέχρι στιγμης δεν οδηγούν πουθενά.

    Η έρευνα που παρουσιάζει δυσχέρειες στην αποδεικτική διαδικασία, θα συνεχισθεί μέχρι τέλους για να αναδειχθεί τι ακριβώς συνέβη».


    Τα πέντε νεκρά μωρά

    Οι πέντε αυτοί θάνατοι είναι: Το 2014 στο Αργος  της αδερφής (σε βρεφική ηλικία της 24χρονης), όταν αυτή ήταν 14 ετών, το 2021 του μωρού μιας φίλης της 24χρονης την ώρα που ήταν μόνη μαζί του στην Πάτρα όταν αυτό άρχισε να εμφανίζει δυσκολία στην αναπνοή, το 2022 στην Πάτρα του πρώτου παιδιού της Ειρήνης, το 2023 του δεύτερου  παιδιού της 24χρονης στο νοσοκομείο «Αγία  Σοφία» και το 2024 ενός άλλου μωρού στην Αμαλιάδα που επίσης επιτηρούσε η Ειρήνη.

    Ποιοι είναι όμως οι λόγοι που προκαλούν αμφιβολίες στους αρμόδιους κρατικούς λειτουργούς;


    • 1) Τα δύο από τα πέντε παιδιά (αυτό στο Αργος και το δεύτερο παιδί της Ειρήνης» στο «Αγία Σοφία») πέθαναν ενώ ήταν παρόντα κι άλλα άτομα, χωρίς να αναφέρεται ύποπτη κίνηση από την Ειρήνη.
    • 2) Τα τρία από τα πέντε παιδιά (αυτό στο Αργος, εκείνο το 2021 της φίλης της στην Πάτρα και το πρώτο παιδί της 24χρονης) πέθαναν από πνευμονίτιδα που όπως ανέφεραν στο in έμπειροι ιατροδικαστές «δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να προκληθεί από εξωτερικό αίτιο, εγκληματική ενέργεια κι οφείλεται σε χρόνια φθορά των πνευμόνων κυρίως από παραμελημένες λοιμώξεις του αναπνευστικού».
    • 3) Δύο από τα παιδιά (εκείνο της φίλης της το 2024 στην Αμαλιάδα και το δεύτερο δικό της στην «Αγία Σοφία») παρουσίαζαν επιληπτικές κρίσεις, λάμβαναν φαρμακευτική αγωγή. Με ιατροδικαστές κι ιατρούς ν΄αναφέρουν ότι κι οι εν λόγω κρίσεις μπορεί κι αυτές να προκαλέσουν μοιραίο πρόβλημα στην αναπνοή του παιδιού ή θάνατο κι από εισρόφηση.
    • 4) Οι γιατροί στο «Αγία Σοφία» κι άλλοι υπεύθυνοι του νοσοκομείου – αντίθετα με ότι είχε συμβεί με τον θάνατο της εννιάχρονης Τζωρτζίνας το 2022- στις αναφορές για τον θάνατο του δεύτερου παιδιού της Ειρήνης δεν αφήνουν οποιαδήποτε υπαινιγμό για αφύσικο-ύποπτο θάνατο
    • 5) Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στα ευρήματα των ιστολογικών εξετάσεων για τον θάνατο του ίδιους βρέφους   στο νοσοκομείο Παίδων είναι αυτά («πολυμορφοπύρηνα») σοβαρής φθοράς στον πνεύμονα αλλά και μεταβολικού νοσήματος στο ήπαρ, λόγω επιδείνωσης κυρίως ιογενούς λοίμωξης.
    • 6) Όταν το  καλοκαίρι του 2023 είχε ξεκινήσει εκτεταμένη αστυνομική και δικαστική έρευνα  ύστερα από   τον θάνατο  του δεύτερου παιδιού της Ειρήνης (σ.σ και τις αναφορές των ΜΜΕ εκείνης της περιόδου) στα πλαίσια της οποίας εξετάσθηκε κι ο θάνατος το 2014 της αδελφής της Ειρήνης στο Αργος  δεν προέκυψε οποιαδήποτε  σαφής ένδειξη  εγκληματικής ενέργειας κι αρχειοθετήθηκε. Κι αυτό παρότι υπήρχε ειδική ευαισθησία και προσπάθεια σύγκρισης με την γνωστή υπόθεση θανάτου των τριών παιδιών  στην Πάτρα που οδήγησε σε ισόβια καταδίκη της μητέρας τους.
    • 7) Για τον θάνατο, τον περασμένο Αύγουστο, του τελευταίου παιδιού στην Αμαλιάδα που «πρόσεχε» η Ειρήνη, σημειώνεται ότι το πρώτο δίμηνο μετά τον θάνατό του, δεν υπήρξε καμιά καταγγελία από την μητέρα του ή άλλο πρόσωπο με επιβαρυντικές αναφορές για τον «ύποπτο ρόλο της Ειρήνης». Αυτό εμφανίσθηκε προσφάτως, όπως σημειώνουν αστυνομικοί και δικαστικοί λειτουργοί από δηλώσεις στα ΜΜΕ για τις οποίες δεν επέμειναν στην συνέχεια.
    • 8) Η μητέρα του νεκρού μωρού  στην Αμαλιάδα παρά τον αρχικό θόρυβο που προκλήθηκε έχει πλέον με την Ειρήνη κοινή «γραμμή» (σ.σ ότι το παιδί μεταφέρθηκε ζωντανό  στο νοσοκομείο της Αμαλίδας κι απεβίωσε εκεί) αλλά και τον ίδιο δικηγόρο τον κ. Τάσο Δούγκα. Ο τελευταίος  ανέφερε την Τρίτη στο Mega “η Ποπη  η μητέρα του Παναγιώτη(σ.σ του βρέφους που πέθανε τον Αύγουστο του 2024 στην Αμαλιάδα) κάνει τα πάντα για να βρεθούν τα ακριβή αιτία του θανάτου του Παναγιώτη. Μία μητέρα αν είχε αντιληφθεί το παραμικρό, δεν θα στήριζε η μία την άλλη (σ.σ την Ειρήνη). Μετέφεραν οι ίδιες το παιδί στο νοσοκομείο».
    • 9) Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνουν ότι «οι οικείοι του μωρού που είχε αποβιώσει το 2021 στην Πάτρα δεν είχαν διατυπώσει υπαινιγμούς για τουλάχιστον 2-3 χρόνια για τις συνθήκες θανάτου του, για τον «ρόλο» της Ειρήνης ακόμη κι όταν είχε γίνει πέρσι ο θόρυβος   για τους θανάτους των δύο παιδιών της. Όμως προχώρησαν σε αυτή την κίνηση μετά το τελευταίο συμβάν της Αμαλιάδας χωρίς να προσκομίζουν νέο στοιχείο και με βάση τη θεωρία των πιθανοτήτων ότι «η κοινή παρουσία της Ειρήνης δεν μπορεί να είναι τυχαία»  που ασφαλώς είναι μόνο ένα ενδεικτικό στοιχείο.
    • 10) Ολες οι ιατροδικαστικές εξετάσεις –για τα τέσσερα παιδιά που απεβίωσαν την περίοδο 2014-2023  (σ.σ «εκκρεμούν» ιστολογικές και τοξικολογικές για τον θάνατο του μωρού το 2024 στην Αμαλιάδα-) αναφέρονται σε παθολογικά αίτια. Δεν βρέθηκαν σύμφωνα με ιατροδικαστές ίχνη πίεσης στο πρόσωπο με χέρια ή μαξιλάρι  ή ευρήματα (σ.σ όπως στην γνωστή υπόθεση της Πάτρας) που δείχνουν προσπάθεια δολοφονίας με ασφυξία. Ουτε τοξικολογικά προέκυψε χορήγηση ύποπτης ουσία. Με τους δικαστικούς λειτουργούς να επισημαίνουν  ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχειωδώς ισχυρά στοιχεία ώστε να αποδοθούν οι θάνατοι σε δόλια ενέργεια. Χωρίς ν αποκλείεται να προκύψουν στην πορεία, στην διερεύνηση του πρόσφατου θανάτου στην Αμαλιάδα, ανατρεπτικά δεδομένα.

    Με τα ίδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να σημειώνουν ότι «μέχρι στιγμής , αντίθετα με την προηγούμενη δραματική υπόθεση της μητέρας στην Αχαΐα , δεν υπάρχει κίνητρο ώστε να συνδεθούν οι θάνατοι με σκόπιμη ενέργεια. Χωρίς βεβαίως να αποκλεισθεί ότι αν υπάρχει εγκληματική ενέργεια αυτή να σχετίζεται με «ψυχολογικά προβλήματα»  .

    Ακόμη όπως συμπληρώνουν «πρέπει να συνεκτιμηθούν οι συνθήκες διαβίωσης ορισμένων από τις προαναφερόμενες οικογένειες (πολλές εξ αυτών είναι Ρομά χωρίς σταθερό κατάλυμα), η τυχόν χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, οι καταγγελίες που είχαν προυπάρξει σε κοινωνικούς φορείς, από κάποια πρόσωπα όπως κι άλλες παράμετροι.

    Πηγή: In.gr



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ