Απίστευτο: ΕΔΕ αντί επαίνων από το Αρχηγείο για αστυνομικούς που απέτρεψαν αυτοκτονία κρατουμένου

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ που αντί να επιβραβεύσει τους αστυνομικούς που απέτρεψαν αυτοκτονία κρατουμένου μέσα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, ζήτησε Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση για το γεγονός πως έγινε γνωστό το περιστατικό! Το θέμα είχε αποκαλύψει το L&O την περασμένη Δευτέρα.
Αντί λοιπόν να πουν συγχαρητήρια στους αστυνομικούς, κάποιοι τους «στήνουν» στον τοίχο, ζητώντας την κεφαλή τους επί πίνακι, επειδή αυτό έγινε γνωστό στα ΜΜΕ. Δηλαδή με το ίδιο σκεπτικό, αν είχε τελικά αυτοκτονήσει ο κρατούμενος, θα ήθελαν να το κρατήσουν κρυφό;
Φανταζόμαστε σε καμία περίπτωση, αλλά γιατί ήθελαν να κρατήσουν κρυφό το γεγονός της αποτροπής αυτοκτονίας;
Μέχρι τώρα, είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε να διατάσσονται από τα αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ΕΔΕ και ΠΔΕ για δημοσιεύματα ή καταγγελίες αυθαιρεσίας, και διαφθοράς.
Τώρα όμως, σύμφωνα με έγκυρες πηγές του L&O, οι αστυνομικοί που απέτρεψαν την απόπειρα αυτοκτονίας αλλοδαπού υπηκόου στα L&O, που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, οι αστυνομικοί που υπηρετούν στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, θα κληθούν από την Ελληνική Αστυνομία για παροχή εξηγήσεων.
Υπενθυμίζουμε, ότι χάρη στην παρατηρητικότητα και τον επαγγελματισμό που επέδειξαν επιτηρώντας δεκάδες ποινικούς κρατούμενους που φυλάσσονται καθημερινά στα 18 κελιά των κρατητηρίων του 7ου Ορόφου, παρατήρησαν και επενέβησαν σωτήρια πριν ο κρατούμενος χρησιμοποιήσει αυτοσχέδια θηλιά που είχε κατασκευάσει με την μπλούζα του.
Μάλιστα καλά διαβάζετε. Για αυτό το συμβάν για το οποίο δεν προβλέπεται καν σχηματισμός δικογραφίας, θα κληθούν οι αστυνομικοί για εξηγήσεις από την Υπηρεσία!
Ίσως αποτελεί και παγκόσμια πρωτοτυπία.
Αντί δηλαδή να ζητηθεί από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ένα απλό ενημερωτικό σημείωμα από την ΓΑΔΑ για το περιστατικό που δημοσίευσε το L&O, προκειμένου να αναδείξει την εξαίρετη πράξη των αστυνομικών, να διαταχθεί Διοικητική Εξέταση, ενώ εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, εκτός της Διοίκησης τους, δεν επικοινώνησε κανένας άλλος υπηρεσιακός παράγοντας για να τους συγχαρεί.
Ευχόμαστε η ακατανόητη αυτή απόφαση να έλαβε χώρα απλώς από κεκτημένη ταχύτητα και να ανακληθεί, καθώς πλήττει κατά την γνώμη μας το κύρος του Σώματος και προσβάλει τους ίδιους τους αστυνομικούς της. Θα παρακολουθούμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον την εξέλιξή της.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κίνημα αντιεμβολιαστών: Σφίγγει τον κλοιό ο Άρειος Πάγος για τους όσους εμποδίζουν την τήρηση των μέτρων ασφαλείας
ΕΟΔΥ: Όλα τα σημεία που θα γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού: Κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας και βροχές
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις σε Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο law&order.gr

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες