Άρειος Πάγος: Συνταγματική η διάταξη για την απιστία τραπεζικών στελεχών – Επικυρώθηκε απαλλακτικό βούλευμα για τα δάνεια Βενιάμη

Ομόφωνα συνταγματική έκρινε με βούλευμά του το ΣΤ΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου τη διάταξη εκείνη του νέου Ποινικού Κώδικα που αφορά στο αδίκημα της απιστίας από την πλευρά των τραπεζικών στελεχών. Πρόκειται για το άρθρο 405 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει ότι η δίωξη σε βάρος των τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας δεν θα γίνεται πλέον αυτεπάγγελτα από τις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές, αλλά μετά από έγκληση που θα υποβάλλουν, όταν και εφόσον το κρίνουν, οι διοικήσεις των Τραπεζών.
Τώρα, οι αρεοπαγίτες μέλη του ΣΤ΄ Τμήματος με το βούλευμα που εξέδωσαν (158/22.2.2021) έκρινα ομόφωνα συνταγματικό το επίμαχο άρθρο και απέρριψαν την αίτηση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για αναίρεση σχετικής απόφασης (2758/2020) που είχε εκδοθεί από Πλημμελειοδικείου Αθηνών.
H υπόθεση δεν έχει «κλείσει» οριστικά
Παρ’ όλα αυτά το όλο θέμα, δηλαδή το εάν βρίσκεται εντός των συνταγματικών πλαισίων ή όχι το άρθρο 405 του νέου Ποινικό Κώδικα, δεν έχει «κλείσει» με την έκδοση του ομόφωνου βουλεύματος. Και αυτό καθώς μετά από αναιρέσεις που έχει ασκήσει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, έχουν συζητηθεί στα Ποινικά Τμήματα κεκλεισμένων των θυρών δύο ακόμη υποθέσεις και αναμένεται η έκδοση και άλλων σχετικών βουλευμάτων.
Όπως δε αναφέρουν δικαστικές και εισαγγελικές πηγές δεν αποκλείεται το εν λόγω ζήτημα να επιλυθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
Η δήλωση του δικηγόρου του Θ. Βενιάμη για το απαλλακτικό βούλευμα:
Με αφορμή την έκδοση του βουλεύματος από το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγο ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος πληρεξούσιος δικηγόρος του Θ. Βενιάμη, προέδρου της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, δήλωσε τα εξής:
«Το 6ο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με Πρόεδρο την κυρία Αβροκόμη Θούα, με την υπ’ αριθμόν 158/2021 απόφασή του (εν συμβουλίω) ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ το υπ’ αριθμόν 2758/2020 ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών για τον εντολέα μου κύριο Θεόδωρο Βενιάμη. Στο ανωτέρω απαλλακτικό βούλευμα ο εισαγγελέας εμφατικά γράφει ότι «τα επίδικα δάνεια του ομίλου Βενιάμη είναι ΕΝΗΜΕΡΑ και με ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ, κατά συνέπεια η περιουσία της Τράπεζας Πειραιώς, καθολικής διαδόχου των επιδίκων δανειακών συμβάσεων, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ την απαιτούμενη εκ του νόμου, για την πλήρωση της αντικειμενικής υποστάσεως της πράξης της απιστίας, ΖΗΜΙΑ!!
Ο κύριος Θεόδωρος Βενιάμης, σε όλη του τη ζωή πορεύεται με εντιμότητα και ήθος, και το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο, που θέλει να κληρονομήσουν τα παιδιά του από αυτόν είναι το ΚΑΛΟ ΟΝΟΜΑ!!! Κλείνοντας, ως ενεργός πολίτης αυτής της χώρας, οφείλω να επισημάνω (καίτοι γνωρίζω ότι θα ενοχληθεί γι αυτήν μου την πρωτοβουλία ο Θεόδωρος, γιατί είναι πολύ σεμνός άνθρωπος) ότι την περίοδο, που ο κύριος Βενιάμης είναι Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, έχουν υπάρξει σημαντικότατες φιλανθρωπικές δράσεις από την Ένωση, που στοχεύουν στην ανακούφιση των ευάλωτων συμπολιτών μας, που μαστίζονται από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

20 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες