Χανιά: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε περιοχές NATURA όταν ο δείκτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς είναι 4 και 5

Φωτογραφία αρχείου

Ο αντιπεριφερειάρχης Χανιών, Νίκος Καλογέρης, υπέγραψε σήμερα Τρίτη (1907) απόφαση με την οποία απαγορεύεται η διέλευση , παραμονή και κυκλοφορία προσώπων και οχημάτων, σε περιοχές NATURA, καθώς και σε δασικά οικοσυστήματα, πάρκα και άλση για τις ημέρες εκείνες που ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αναφέρει πρόβλεψη κατηγορίας κινδύνου 4 και 5.

Όπως αναφέρει η απόφαση, η εφαρμογή του μέτρου είναι προληπτικού χαρακτήρα και από την απαγόρευση, εξαιρούνται τα μηχανήματα-οχήματα έκτακτης ανάγκης, οχήματα και προσωπικό των Υπηρεσιών και Δήμων που εποπτεύουν την απαγόρευση κυκλοφορίας και ασχολούνται με συντήρηση της εν λόγω περιοχής, μέλη εθελοντικών οργανώσεων που αποδεδειγμένα εκτελούν χρέη περίπολου πυρασφάλειας, oι κάτοικοι που δραστηριοποιούνται σε κτηνοτροφικές και αγροτικές ή μελισσοκομικές δραστηριότητες ή μένουν σε αυτές τις περιοχές.

Οι Δήμοι καλούνται να τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες

Όπως αναφέρει η απόφαση οι Δήμοι τους οποίους αφορά η απόφαση, καλούνται να τοποθετήσουν ενημερωτικές πινακίδες στα σημεία εισόδου και στους χώρους των περιοχών αυτών, ώστε να ενημερώνονται οι πολίτες.

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η απόφαση αυτή μπορεί να τροποποιηθεί ως προς την πάγια εφαρμογή της, όταν επικρατούν ιδιαίτερες συνθήκες που θα επιβάλλουν διαφορετική αντιμετώπιση. Στην περίπτωση αυτή θα εκδίδεται απόφαση αντιπεριφερειάρχη με συγκεκριμένη χρονική και χωρική ισχύ.

Η απόφαση αυτή θα έχει ισχύ για όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου έως και 31 Οκτωβρίου 2022, ή και περαιτέρω, εφόσον παραταθεί η διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου με απόφαση των αρμοδίων οργάνων.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες