Χανιά: «Έχω αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις, έχω σώσει μαχαιρωμένο» λέει ο αστυνομικός που γλίτωσε γυναίκα από πνιγμό

«Έχω αντιμετωπίσει χειρότερες καταστάσεις, έχω σώσει μαχαιρωμένο» λέει ο αστυνομικός που έσωσε τη γυναίκα που πνιγόταν σε κατάστημα εστίασης στα Χανιά.

Το συμβάν, που έγινε γνωστό και τις προηγούμενες ημέρες, έγινε στη λεωφόρο Σούδας, κοντά σε κατάστημα εστίασης, όταν ξαφνικά πετάχτηκε στον δρόμο μια εργαζόμενη της επιχείρησης, η οποία, όπως απεδείχθη αργότερα, πνιγόταν από μήλο που νωρίτερα έφαγε. Άπαντες νόμιζαν ότι υπέστη έμφραγμα, αλλά εκείνη ακριβώς τη στιγμή βρέθηκε ως άλλος «από μηχανής Θεός» στο σημείο και εκτός υπηρεσίας (όλως τυχαίως δηλαδή) ο αστυνομικός Δημήτρης (εργάζεται στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων) που στην κυριολεξία της έσωσε τη ζωή γιατί γνώριζε από «πρώτες βοήθειες».

Αφού διαπίστωσε ότι δεν επρόκειτο για έμφραγμα και αφού είδε ότι οι υπόλοιποι παρόντες δεν είχαν γνώση πρώτων βοηθειών, πραγματοποίησε τη σωτήρια λαβή Heimlich, που έσωσε τη γυναίκα από πνιγμό, αφού της απελευθέρωσε τον αεραγωγό που είχε μπλοκάρει το κομμάτι του μήλου που έφαγε! Τόσο απλό, αλλά και τόσο σωτήριο!

«Το δοκίμασα και πέτυχα ευτυχώς», τόνισε στο Flashnews.gr ο Δημήτρης, επισημαίνοντας ωστόσο ότι έχει βρεθεί σε πολύ χειρότερες καταστάσεις. «Είμαι εκπαιδευμένος στις πρώτες βοήθειες. Δεν είναι η πρώτη φορά που έχω ξαναβρεθεί σε τέτοια κατάσταση, απλά η συγκεκριμένη περίπτωση πήρε έκταση. Σας λέω ότι έχω βρεθεί σε χειρότερες καταστάσεις, όπως με δις μαχαιρωμένο άνδρα, όπως σε πολύ δύσκολα και ακραία τροχαία ατυχήματα και άλλα πολλά».

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός ζει μόνιμα στα Χανιά εδώ και πολλά χρόνια αφού είναι παντρεμένος με παιδιά. Αποτελεί τρανό παράδειγμα θέλησης αλλά και της νοοτροπίας ότι στη ζωή, όταν υπάρχει επιθυμία μπορούμε να μάθουμε μικρά αλλά ωφέλιμα πράγματα που μπορεί να αποτελέσουν σωτήρια για τη ζωή των συνανθρώπων μας. «Από τον Ερυθρό Σταυρό έχω πάρει την εκπαίδευση. Υπάρχει μεγάλη αναγκαιότητα ο κόσμος να μαθαίνει πρώτες βοήθειες. Στην καλύτερη περίπτωση μπορούμε να σώσουμε μια ανθρώπινη ζωή, στη χειρότερη περίπτωση δεν κάνεις τίποτα», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Δημήτρης.

«Πολύς κόσμος ενδιαφέρεται για να μάθει πρώτες βοήθειες στα Χανιά και αυτό είναι πολύ αισιόδοξο», τονίζει ο ίδιος. Ο Δημήτρης, επίσημα γνωρίζει βασικές πρώτες βοήθειες, στην καρδιοαναπνευστική αναζωόγονηση και στη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδώτη. Από ‘κει και πέρα όμως, ξέρει και άλλες τεχνικές που επίσης μπορεί να είναι καθοριστικές για τη σωτηρία της ανθρώπινης ζωής.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες