Χανιά: Συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Η καλύτερη προετοιμασία εν όψει της αντιπυρικής περιόδου και η συνεργασία των υπηρεσιών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με την Τοπική Αυτοδίοικηση, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα στο δημαρχείο Χανίων, ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος που βρέθηκε στα Χανιά στο πλαίσιο περιοδείας του στην Κρήτη.

Η συνάντηση έγινε παρουσία στελεχών της Π.Υ και του δήμου και όπως ανέφερε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μιλώντας στους δημοσιογράφους ο κ. Ράπανος, κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο από  την Κρήτη θα επιχειρούν τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα, ένα μεγάλου και ένα μεσαίου τύπου και ένα που θα έχει την δυνατότητα και μεταφοράς προσωπικού.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην παρουσία από τις αρχές Ιουνίου ομάδας δασοκομάντος στην Κρήτη που θα επιχειρούν σε όλο το νησί. Ο κ. Ράπανος στις δηλώσεις του επεσήμανε ακόμα ότι το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και στην Κρήτη δεν περιορίζεται μόνο στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο επέκτασης της αντιπυρικής περιόδου σε ορισμένες περιοχές.

Από τα Χανιά ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αναφέρθηκε στον σχεδιασμό για στελέχωση των υπηρεσιών στην Κρήτη, επισημαίνοντας ότι θα καταβληθούν προσπάθειες για κάλυψη κενών που υπάρχουν. Στην αγαστή συνεργασία του δήμου και των υπηρεσιών της Π.Υ και στον βαθμό ικανοποίησης της τοπικής κοινωνίας στο έργο που επιτελεί η Πυροσβεστική, ο οποίος όπως χαρακτηριστικά ανέφερε είναι μεγάλος, στάθηκε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, που παράλληλα τόνισε την αναγκαιότητα της παρουσίας στα Χανιά του πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

Όπως είπε ο Δήμαρχος Χανίων ένα ακόμα θέμα που τέθηκε κατά την συνάντηση ήταν η μετεγκατάσταση του Πυροσβεστικού Σταθμού της πόλης σε χώρο έξω από τον κεντρικό αστικό ιστό επισημαίνοντας ότι είναι σε εξέλιξη ο σχετικός σχεδιασμός, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες