Χαρέλας (Πρόεδρος ΠΟΣΥΦΥ ): «Η αλήθεια άργησε ακριβώς… έναν μήνα!»

Για τους 38 μετανάστες που κλήθηκαν να «διασώσουν» οι αστυνομικοί από ελληνική νησίδα στον Έβρο γράφει ο πρόεδρος των συνοριοφυλάκων (ΠΟΣΥΦΥ) Παναγιώτης Χαρέλας.

Ακολουθεί το άρθρο του Παναγιώτη Χαρέλα:

Πριν από ένα μήνα στις 15 Αυγούστου, πολλοί μας προέτρεπαν να πάμε να «διασώσουμε» 38 μετανάστες από νησίδα ελληνική στον Έβρο. Να τους εντοπίσουμε, να τους «διασώσουμε» (με μισό μέτρο νερό το ποτάμι) και να έχουμε χαρακτηριστεί από πολλούς τότε ως απάνθρωποι και σκληροί.

Αν οι συνοριοφύλακες τότε και κάτω από το βάρος της πίεσης των μέσων, των ΜΚΟ αλλά και ιδιωτών «διασωστών» προέβαιναν σε αναζήτηση αυτών των μεταναστών πηγαίνοντας σε τουρκική νησίδα, σήμερα δυστυχώς θα μιλούσαμε υπό άλλες συνθήκες με μια Τουρκία που αναζητεί διακαώς θερμό επεισόδιο. Αν η Ηγεσία υπό το βάρος αυτό δεν αναζητούσε με υπευθυνότητα από επίσημες αρχές την κυριότητα της νησίδας ώστε να επιχειρήσει αν και μόνον αν ήταν ελληνική και συναινούσε στις προτροπές της ΜΚΟ να πάει η αστυνομία σε δήθεν ελληνική νησίδα, για εντοπισμό και περισυλλογή μεταναστών , σήμερα τέτοια λάθη δεν θα συγχωρούνταν.

Τέτοιες ομολογίες «συγγνώμη λάθος» δεν συγχωρούνται όταν πρόκειται για τη διαχείριση του μεταναστευτικού και την φύλαξη των συνόρων με μια Τουρκία δίπλα μας.

Για αυτό επιμένουμε, πως στην πρώτη γραμμή των συνόρων δεν έχουν καμία δουλειά ΜΚΟ και ιδιώτες, είτε πρόκειται για στεριά είτε για θάλασσα.

Και με ένα «συγγνώμη λάθος» σε τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μπορείς να πάρεις «άφεση αμαρτιών». Ήδη έχετε πλήξει ένα ολόκληρο Σώμα συνοριοφυλάκων, αστυνομικών, λιμενικών αλλά και στρατιωτικών. Πόσο δε μάλλον όταν τέτοια κατασυκοφάντηση προέρχεται εκ των έσω!!!

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες