Χρυσή Αυγή: Απορρίφθηκε η αίτηση του Αναστάσιου Πανταζή πυρηνάρχη Περάματος για αναστολή εκτέλεσης της ποινής του

Νέο «όχι» είπε το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών στη αίτηση που είχε καταθέσει ο καταδικασθείς σε κάθειρξη 12 ετών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής Αναστάσιος Πανταζής, ζητώντας να ανασταλεί η εκτέλεση της ποινής του. Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του κάνοντας δεκτή την σχετική πρόταση του εισαγγελέα, που είχε προηγηθεί στο ακροατήριο.
Ενώπιον του ακροατηρίου ο Αναστάσιος Πανταζής, άλλοτε πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα, επικαλέστηκε λόγους υγείας τόσο του ίδιου, όσο και των δύο ανήλικων παιδιών του, ενώ αναφέρθηκε και προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει η σύζυγός του. Ως μάρτυρας υπεράσπισής του στο ακροατήριο, κατέθεσε ο ιδιοκτήτης της εταιρίας στην οποία ο καταδικασθείς εργάζεται. «Η οικογένεια του έχει ως μόνη πηγή εσόδων τον ίδιο. Έχουν οικονομικά προβλήματα. Ούτε η πρώην ούτε η νυν σύζυγος εργάζεται» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο συγκεκριμένος μάρτυρας. Επιπλέον, η πλευρά του Αν. Πανταζή, υποστήριξε ότι σε λίγους μήνες συμπληρώνει το απαιτούμενο διάστημα για να αιτηθεί υφ’ όρων απόλυσης πριν καν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. «Υπάρχει ζήτημα μη δίκαιης δίκης και εύλογης διάρκειας δίκης, ενώ θεμελιώνεται και δικαίωμα προς το ευρωπαϊκό δικαστήριο» υποστήριξε ο Δ. Γκαβέλας, συνήγορος του Αν. Πανταζή.
Με την απόφαση που εξέδωσε το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση του Αναστάσιου Πανταζή, κρίνοντας ότι «υπάρχει στάδιο αντιμετώπισης της ασθένειας του με αγωγή, ενώ τα ζητήματα της οικογένειας του ανήκουν «στις συνήθεις περιπτώσεις που αφορούν την πλειοψηφία των πολιτών».
Να σημειωθεί ότι ο Αναστάσιος Πανταζής είχε καταδικασθεί στη δίκη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε 12ετή κάθειρξη για κακουργήματα, τα οποία αφορούν στις επιθέσεις στους Αιγύπτιους αλιεργάτες αλλά και στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες