Δικαστήριο στην Ουκρανία έκρινε ένοχο Ρώσο στρατιώτη επειδή πυροβόλησε με άρμα μάχης

Δικαστήριο στην Ουκρανία καταδίκασε σήμερα έναν Ρώσο στρατιώτη σε 10 χρόνια κάθειρξης κρίνοντάς τον ένοχο για παραβίαση των νόμων και των εθίμων του πολέμου καθώς πυροβόλησε με άρμα μάχης ενάντια σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.

Το δικαστήριο στο βορειοανατολικό Τσερνίχιφ έκρινε τον Μιχαήλ Κουλίκοφ, ο οποίος συνελήφθη εν ώρα μάχης, ένοχο για το πλήγμα στο συγκρότημα διαμερισμάτων στις 26 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο Άντον Χερασένκο, βοηθός του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ο Κουλίκοφ ομολόγησε την ενοχή του στη δίκη και ζήτησε μια πιο ήπια ποινή επειδή είπε ότι ακολουθούσε εντολές, ανέφερε η ουκρανική γενική εισαγγελία.

Το οικιστικό τετράγωνο που επλήγη στην πόλη Τσερνίχιφ δεν ήταν στρατιωτικός στόχος ούτε χρησιμοποιείτο για στρατιωτικούς σκοπούς, ανέφερε.

Η Ρωσία αρνείται ότι οι δυνάμεις της στοχεύουν σκόπιμα πολίτες σε αυτό που αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση.

Η Ουκρανία διερευνά σχεδόν 26.000 ύποπτα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου και έχει απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος 135 προσώπων, δήλωσε ο επικεφαλής της εισαγγελίας αρμόδιος για εγκλήματα πολέμου στο Reuters την περασμένη εβδομάδα.

Από τους κατηγορουμένους, περίπου 15 τελούν υπό κράτηση στην Ουκρανία και οι υπόλοιποι 120 παραμένουν ελεύθεροι, είπε ο εισαγγελέας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες