Δικηγόροι: Έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τις δράσεις τους για την πλήρη επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Τις επόμενες κινήσεις της για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων την οποία έχει ζητήσει κατ’ επανάληψη, αναμένεται να καθορίσει η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας την ερχόμενη Παρασκευή, οπότε και θα συνεδριάσει εκτάκτως.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας με ανακοίνωσή της είχε ζητήσει την πλήρη λειτουργία των δικαστηρίων , σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «η λειτουργία των δικαστηρίων αποτελεί βασική κρατική λειτουργία και χαρακτηρίζει μια δημοκρατική πολιτεία και ένα κράτος δικαίου».
Όπως σημείωναν οι δικηγόροι «πάγια θέση του Δικηγορικού Σώματος είναι η πλήρης και διαρκής λειτουργία των δικαστηρίων για τη διασφάλιση του δικαιώματος των πολιτών σε δικαστική προστασία και τη ρύθμιση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, όπου απαιτείται». Μάλιστα, η Συντονιστική Επιτροπή υπογράμμιζε στην ανακοίνωσή της πως «η μέχρι σήμερα εμπειρία έχει αποδείξει ότι τα δικαστήρια, με την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων, με ευθύνη των διοικήσεών τους και με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δεν έχουν αποτελέσει χώρους αυξημένης διάδοσης του κορονοϊού».
Πλέον, η Ολομέλεια αναμένεται την ερχόμενη Παρασκευή να λάβει αποφάσεις και να καθορίσει τις περαιτέρω διεκδικητικές δράσεις της για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων και την οικονομική κατάσταση του κλάδου των δικηγόρων.
Τέλος στην ίδια συνεδρίαση η Ολομέλεια αναμένεται να συζητήσει και το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες