Δικηγόροι οικογένειας Φύσσα: Απαιτούμε την απελευθέρωση των συναδέλφων μας Παπαδάκη και Καμπαγιάννη

Την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων τους δικηγόρων Κώστα Παπαδάκη και Θανάση Καμπαγιάννη, όπως και όλων των προσαχθέντων από τις αστυνομικές αρχές στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, ζητούν με δήλωσή τους οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα Ανδρέας Τζέλλης, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου και Ειρήνη Μπολάνου.
Στη δήλωσή τους οι τέσσερις συνήγοροι αφήνουν αιχμές σε βάρος της ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και κάνουν αναφορά στη διαφυγή του καταδικασμένου Χρήστου Πάππα ως μέλους της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Αναλυτικά, η δήλωση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα, 6-12-2020 κατέρρευσε εκ νέου το πρόσχημα της προάσπισης της δημόσια υγείας ως δικαιολογητική βάση για την απαγόρευση συναθροίσεων άνω των τριών ατόμων με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Ο μοναδικός λόγος έκδοσης αυτής της απόφασης ήταν η επίδειξη δύναμης και αυταρχισμού, η εμπέδωση του αισθήματος της αστυνομοκρατίας απέναντι στους πολίτες. Η αστυνομία, κατόπιν εντολών, προσήγαγε άτομα που βρίσκονταν στα Εξάρχεια τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας (μάσκες και αποστάσεις), που ήθελαν να τιμήσουν τη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θύμα της κρατικής βίας, αφήνοντας κατά μόνας ένα λουλούδι στο μνημείο. Τα λουλούδια-όπως και οι συμβολικές εκδηλώσεις μνήμης-αποτελούν απειλή για την Ελληνική Αστυνομία και την έννομη τάξη και πρέπει να καταστρέφονται πάραυτα, όπως φάνηκε και από το βίντεο που δημοσιεύτηκε στα κοινωνικά δίκτυα με τον αστυνομικό των ΜΑΤ. Ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και οι συνάδελφοί μας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης. Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των δύο συναδέλφων μας, όσο και όλων των προσαχθέντων.
Μακάρι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να επιδείκνυε τον ίδιο ζήλο για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά, όπως επέδειξε σήμερα προσάγοντας αναίτια πολίτες και δικηγόρους».

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες