Έχασε τη δικαστική μάχη στο ΣτΕ η Θάνου – Οριστικά εκτός Επιτροπής Ανταγωνισμού

Οριστικά η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου και τα άλλα τέως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εν λόγω επιτροπής, έχασαν την δικαστική μάχη στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Ειδικότερα, η Ολομέλεια του ΣτΕ (πρόεδρος η Μαίρη Σαρπ και εισηγητής ο σύμβουλος Επικρατείας και γενικός διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών Δήμητρης Εμμανουηλίδης) απέρριψαν τις αιτήσεις της κυρίας Θάνου και των άλλων, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν τόσο οι αποφάσεις με τις οποίες απομακρύνθηκαν από τις θέσεις που κατείχαν, όσο και αυτές με τις οποίες τοποθετήθηκαν νέα πρόσωπα στις θέσεις τους.
Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει εκτός από την η κυρία Θάνου, η τέως αντιπρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής Άννα Νάκου και δυο μέλη της, ο Νικόλαος Ζευγώλης και ο Ιωάννης Παύλοβιτς.
Η κυρία Θάνου και οι άλλοι, υποστήριζαν ότι όλο το πλέγμα των αποφάσεων αντικατάστασης του Δ.Σ. της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ήταν αντισυνταγματικό, παράνομο και αντίθετο στο ενωσιακό δίκαιο, αλλά και ήταν φωτογραφικές, οι πράξεις διορισμού της νέας διοίκησης της ανεξάρτητης Επιτροπής.
Η Ολομέλειας του ΣτΕ, έκρινε (αποφάσεις 912-915/2021), ότι οι διατάξεων του άρθρου 101 του νόμου 4623/2019, με το οποίο αντικαταστάθηκε το άρθρο 12 του νόμου 3959/2011 και θεσπίσθηκαν ασυμβίβαστα για ορισμένες θέσεις της διοίκησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, είναι συνταγματική, συμβατή με τις Ευρωπαϊκές συμβάσεις την Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες