Απορρίφθηκε το αίτημα Κουφοντίνα για αναστολή της ποινής του – «Καταπέλτης» η εισαγγελέας

Απέρριψε με απόφασή του το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα που υπέβαλλε ο Δημήτρης Κουφοντίνας δια των συνηγόρων του, Ιωάννας Κούρτοβικ και Θέμη Σοφού, για αναστολή της ποινής του. Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας ήταν «καταπέλτης» για τον Κουφοντίνα.
Συγκεκριμένα, στην αγόρευση της η εισαγγελέας ζήτησε την απόρριψη του παραπάνω αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα, αναφέροντας μεταξύ άλλων στο δικαστήριο πως η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του κρατούμενου, συνίσταται σε δική του επιλογή.
Ενδεικτικά, η εισαγγελέας μεταξύ άλλων ανέφερε στην αγόρευσή της: «Ο νόμος απαιτεί ο κρατούμενος να πάσχει από μόνιμη και χρόνια πάθηση και όχι από προσωρινή. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σοβαρή διατάραξη των ζωτικών του οργάνων, που συνίσταται σε επιλογή του ίδιου του κρατούμενου, με πλήρη συνείδηση. Ο ίδιος συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του. Επίσης δεν πληρείται ούτε ο άλλος όρος του νόμου αυτός της υπέρμετρα σκληρής μεταχείρισης. Η συνέχιση της έκτισης της ποινής του γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Αμέσως μόλις σταματήσει την απεργία πείνας θα δεχτεί την ιατρική φροντίδα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο εξετάσθηκε ως μάρτυρας γιατρός από την ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, ο οποίος ανέφερε πως η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σε οριακή κατάσταση.
Εισαγγελέας: Πάσχει από κάποια πάθηση;
Μάρτυρας: Δεν λέγεται ακριβώς πάθηση η απεργία πείνας αλλά οι ζωτικές του λειτουργίες είναι οριακά.
Εισαγγελέας: Έχει κάποια ασθένεια;
Μάρτυρας: Καμία επισήμως.
Εισαγγελέας: Υπάρχουν συμπτώματα απειλητικά για τη ζωή του;
Μάρτυρας: Υπογλυκαιμία, αναιμία, αλλά δεν είναι διαβήτης ή στεφανιαία νόσος, αλλά επιπλοκές της άρνησης του να φάει.
Σοφός: Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί
«Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική «ανακοπή καρδιάς» και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια», ανέφερε μετά την εισαγγελική αγόρευση ο κ. Σοφός.
Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να απορριφθεί το αίτημα αναβολής της ποινής του

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες