Στην ανακρίτρια αμίλητος ο Λιγνάδης – Αναμένεται να ζητήσει προθεσμία (Βίντεο)

Ενώπιον της ανακρίτριας βρίσκεται αυτή την ώρα ο Δημήτρης Λιγνάδης κατηγορούμενος για βιασμό κατά συρροή. Αναμένεται ως έχει το δικαίωμα να ζητήσει και να λάβει προθεσμία ώστε να προετοιμάσει την απολογία του. Ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης πέρασε το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου αμίλητος. Όπως προκύπτει από δηλώσεις του δικηγόρου του όταν έρθει η ώρα της απολογίας του θα κινηθεί στη «γραμμή» της άρνησης των κατηγοριών που του αποδίδονται και οι οποίες μέχρι στιγμής αφορούν στο βιασμό δυο ανδρών.
Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος του κατηγορούμενου Νίκος Γεωργουλέας σε δηλώσεις του, μετά τη σύλληψή του εντολέα του ανέφερε, πως εκείνος «αρνείται όλες τις κατηγορίες» και πως έθεσε εαυτόν αμέσως στη διάθεση των αρχών. «Όταν εκδόθηκε το ένταλμα παρουσιαστήκαμε αμέσως», ανέφερε ο δικηγόρος του σκηνοθέτη, προσθέτοντας ότι εξ’ αρχής «έχει δηλώσει σε όλη αυτή την ιστορία ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα, ούτε να κρυφτεί ούτε να διαφύγει».
Ο πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κατηγορείται για το βιασμό κατά συρροή και ενώπιον της ανακρίτριας αναμένεται να δώσει «μάχη» για να αντικρούσει όσα φρικτά του προσάπτουν θύματα και μάρτυρες της υπόθεσης της σεξουαλικής κακοποίησης. Μέχρι στιγμής σε βάρος του Δ. Λιγνάδη έχουν κατατεθεί στην εισαγγελία δυο μηνύσεις με τους μηνυτές να εγκαλούν τον σκηνοθέτη για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό.
Η πρώτη μήνυση κατατέθηκε από ένα 40χρονο σήμερα άνδρα, ο οποίος ζει στο εξωτερικό, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο κατηγορούμενος τον βιάσε όταν εκείνος ήταν ακόμη ανήλικος. Ακόμη σε βάρος του Δ. Λιγνάδη κατατέθηκε μια ακόμη μήνυση την περασμένη Παρασκευή. Την μήνυση κατέθεσε νεαρός άνδρας, ο οποίος υποστήριξε ότι βιάσθηκε από τον κατηγορούμενο το 2010, όταν ήταν 14 ετών.
Ο 25χρονος σήμερα μηνυτής φέρεται να αναφέρει ακόμη πως ο ηθοποιός – σκηνοθέτης τον προσέγγισε στην περιοχή του Μεταξουργείου με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο , προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του. Ακόμη αναφέρει ότι ο ίδιος και ο θύτης του συχνά πήγαιναν σε συναυλίες και εν τέλει ο καταγγελλόμενος τον βίασε στο σπίτι του. Το θύμα φέρεται να αναφέρεται και σε άλλα ανήλικα που ο Δημήτρης Λιγνάδης δεχόταν στο σπίτι του.
Επίσης στη διάθεση των εισαγγελέων και πλέον της ανακρίτριας στην οποία διαβιβάστηκε η ανακρίτρια υπάρχει ισχυρό αποδεικτικό υλικό σε βάρος του σκηνοθέτη, καθώς υπήρξαν και μάρτυρες που επιβεβαίωσαν μέχρι κεραίας τα καταγγελλόμενα σε βάρος του Δ. Λιγνάδη.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες