Ελεγκτικό Συνέδριο: Νόμιμες οι συμβάσεις για τα self test

Με τη «βούλα» του Ελεγκτικού Συνεδρίου απρόσκοπτα προχωρά πλέον η διαδικασία για τα self test, καθώς με απόφαση που εξέδωσε το ΣΤ κλιμάκιο του ανωτάτου δικαστηρίου, έκρινε νόμιμη τη σχετική διαδικασία.
Μεταξύ άλλων στην απόφαση που εκδόθηκε αναφέρονται τα εξής: «Το Δικαστήριο αποφαίνεται ότι δεν κωλύεται η υπογραφή των ελεγχομένων πέντε (5) σχεδίων σύμβασης για την προμήθεια από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη εννέα εκατομμυρίων τετρακοσίων χιλιάδων (9.400.000) ταχέων διαγνωστικών του κορωνοϊού SARS- CoV-2 τεστ με τη διαδικασία του self-testing (αυτοελέγχου-αυτοδιάγνωσης, κατά τα αναφερόμενα ειδικότερα στο σκεπτικό της παρούσης…».
Το Ελεγκτικό Συνέδριο, εξέδωσε την συγκεκριμένη απόφαση αφού πρώτα προχώρησε σε λεπτομερή έλεγχο των συμβάσεων των πέντε εταιρειών που μετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία και έλαβε υπόψη του όλες τις παραμέτρους για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Επίσης, στο «μικροσκόπιο» του ανωτάτου δικαστηρίου μπήκαν οι φάκελοι των εταιρειών που μετείχαν στο διαγωνισμό και τα έγγραφα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες