Ελευσίνα: Απομακρύνθηκαν όλα τα ναυάγια από τον παλαιό λιμένα του Φονιά

Απαλλαγμένο από τα ναυάγια είναι πλέον το παλαιό λιμάνι της Ελευσίνας, προκειμένου να φιλοξενήσει εκδηλώσεις κατά την επίσημη τελετή έναρξης της Ελευσίνας 2023 – Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, τον ερχόμενο Φεβρουάριο.

Με πρωτοβουλία του Οργανισμού Λιμένος Ελευσίνας απομακρύνθηκε από το λιμάνι του Φονιά ένα ξύλινο τουριστικό σκάφος αναψυχής, που είχε εγκαταλειφθεί από την πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Η επιχείρηση ανέλκυσης και απομάκρυνσης του ναυαγίου πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή ειδικά εκπαιδευμένου δύτη και υπό την επίβλεψη στελεχών του οργανισμού.

«Έγκαιρα και με στοχευμένες ενέργειες καταφέραμε να απομακρυνθούν όλα τα ναυάγια και επιβλαβή πλοία από τον ιστορικό λιμένα, ώστε να συμβάλουμε από την πλευρά μας στην επιτυχή υλοποίηση της επίσημης τελετής έναρξης της Ελευσίνας – Πολιτιστικής Πρωτεύουσας», δήλωσε ο CEO της ΟΛΕ Α.Ε. Απόστολος Καμαρινάκης.

Πρόσθεσε ότι από την πρώτη στιγμή ο Ο.Λ.Ε. Α.Ε. στάθηκε αρωγός, παρέχοντας φιλοξενία των πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε χώρους αρμοδιότητάς του.

Τόνισε επίσης ότι για τη διοίκηση του Ο.Λ.Ε. Α.Ε. παραμένει κορυφαία προτεραιότητα η απομάκρυνση όλων των επικίνδυνων πλοίων και ναυαγίων, που βρίσκονται επί σειρά ετών στον κόλπο της Ελευσίνας, σε σημεία δικαιοδοσίας της.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, έχουν απομακρυνθεί από την περιοχή αρμοδιότητας Ο.Λ.Ε. Α.Ε. συνολικά 15 επικίνδυνα-επιβλαβή πλοία και ναυάγια.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες