Ελληνοτουρκικά: Πόσο πιθανός είναι ένας διάλογος Ελλάδας-Τουρκίας;

Ο αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής, Σωτήρης Σέρμπος σχολίασε τα ελληνοτουρκικά και το ενδεχόμενο διαλόγου μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας εκτιμώντας πως ουσιαστικός διάλογος μέχρι τις τουρκικές εκλογές δεν θα πραγματοποιηθεί.

«Είναι προσχηματικό το κλίμα που δημιουργείται από την Τουρκία» σχολίασε στο Mega, ο πρώην αντιστράτηγος, Γιάννης Μπαλτζώης. Σημείωσε πως ακόμη και στην περίπτωση που γίνει ένας διάλογος μεταξύ των δύο χωρών, ο Τούρκος πρόεδρος δεν θα παραιτηθεί από τα εθνικιστικά του οράματα και διεκδικήσεις.

Στη συνέχεια εξήγησε πως η Τουρκία είναι τριχοτομημένη. «Είναι οι Κούρδοι της Τουρκίας, οι φτωχοί άνθρωποι που στηρίζουν τον Ερντογάν και είναι τα δυτικά παράλια της Τουρκίας, οι οποίοι θα λέγαμε είναι Ευρωπαίοι. Όλους αυτούς ο Ερντογάν προσπαθεί να τους ομογενοποιήσει αλλά δεν μπορεί να το επιτύχει, σε αυτούς που έχει επιρροή είναι στο κεντροανατολικό τμήμα της Τουρκίας».

Στην ερώτηση εάν είμαστε προετοιμασμένοι για την στρατιωτική ρητορική του Τούρκου προέδρου απάντησε πως από στρατιωτικής άποψης εκτιμά πως είμαστε προετοιμασμένοι και πως η Τουρκία γνωρίζει τι στρατό έχει η Ελλάδα.

«Εγώ αυτό που εκτιμώ είναι πως η Τουρκία θα ήθελε ένα θερμό επεισόδιο προκειμένου να “κάτσει στο τραπέζι” με δικούς του όρους, να βάλει τα μεγάλα θέματα και να μειώσει τις αντιστάσεις μας».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες