Εντός της εβδομάδας κρίνεται από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής Κουφοντίνα – Για «αρνησιδικία» κάνουν λόγο οι δικηγόροι του

Η τύχη της δεύτερης αίτησης του Δημήτρη Κουφοντίνα για αναστολή της απόφασης περί μεταγωγής του στο Δομοκό, αναμένεται να κριθεί αυτή την εβδομάδα από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ). Χθες η πρόεδρος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, Μαίρη Σαρπ, απέρριψε το αίτημα του πολυισοβίτη για έκδοση προσωρινής διαταγής με την οποία θα «πάγωνε» η απόφαση της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Σοφίας Νικολάου για το θέμα της μεταγωγής του στις φυλακές Δομοκού.
Τώρα, εντός της εβδομάδας αναμένεται να εξεταστεί από το ΣτΕ η αίτηση που επίσης έχει καταθέσει ο πολυισοβίτης της «17Ν» για αναστολή της απόφασης με την οποία έγινε η μεταγωγή του στις φυλακές Δομοκού. Όσον αφορά στην αίτηση ακύρωσης που η πλευρά Κουφοντινα επίσης έχει καταθέσει αυτή προσδιορίστηκε να συζητηθεί 2.4.2021 στην Ολομέλεια του ΣτΕ, με εισηγητή τον Σύμβουλο Επικρατείας Ευθύμιο Αντωνόπουλο.
Εν τω μεταξύ, και με αφορμή την απόρριψης του αιτήματος του Δ. Κουφοντίνα για «πάγωμα» της απόφασης από το ΣτΕ οι δικηγόροι του Ιωάννα Κούρτοβικ και Δημήτρης Σαραφιανός κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δημιούργησε «ένα δικονομικό αδιέξοδο που δεν αρμόζει σε καμιά συντεταγμένη Πολιτεία».
Παράλληλα, στην ανακοίνωσή τους οι δυο δικηγόροι κάνουν λόγο για «αρνησιδικία» και κατηγορούν την κυβέρνηση πως αν και «καλούσε τον κρατούμενο να προσφύγει στα δικαστήρια» η ίδια δημιούργησε με τις πράξεις της «ένα δικονομικό αδιέξοδο που δεν αρμόζει σε καμιά συντεταγμένη Πολιτεία»
Την ίδια ώρα, 36 δικηγόροι ανάμεσά τους και η κ. Κούρτοβικ απευθύνονται με δημόσια επιστολή τους στην αντεισαγγελέα Εφετών Πειραιά και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών Καλλιόπη Νταγιάντα και της ζητούν να λάβει πρωτοβουλία ώστε να εξεταστεί το αίτημα του πολυισοβίτη περί μεταγωγής του στον Κορυδαλλό.
Ειδικότερα, οι δικηγόροι ζητούν από την κ. Νταγιάντα να λάβει την πρωτοβουλία άμεσης σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ), καθώς, όπως υποστηρίζουν η κ. Νικολάου, ολιγωρεί. Μεταξύ άλλων στην δημόσια επιστολή τους προς την κυρία Νταγιάντα οι 36 δικηγόροι αναφέρουν: «Εσείς όμως, που η ιδιότητα υπό την οποία κατέστητε μέλος της Κ.Ε.Μ. αποτελεί θεσμική εγγύηση, λόγω της εμπεριστατωμένης ενασχόλησής σας με το αντικείμενο του Σωφρονιστικού Δικαίου και την εποπτεία του μεγαλύτερου καταστήματος κράτησης της χώρας, έχετε την υποχρέωση να δράσετε άμεσα, αποκαθιστώντας τουλάχιστον την διοικητική αυθαιρεσία της παράλειψης οφειλόμενης ενέργειας (σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών) και να το ζητήσετε σήμερα κιόλας, προκειμένου να εξεταστεί η αίτηση μεταγωγής του Δημήτρη Κουφοντίνα, να αποκατασταθεί η κυβερνητική αυθαιρεσία σε βάρος του και να σωθεί η ζωή του….».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες