Εντυπωσιακή άσκηση απεγκλωβισμού πολιτών από θαλάσσης λόγω φωτιάς στην Κάλυμνο (βίντεο)

Ένας ιδιώτης καλεί το λιμεναρχείο Καλύμνου και ενημερώνει για τη ύπαρξη πυρκαγιάς στην περιοχή Θέρμα.
Η φωτιά και οι πυκνοί καπνοί, κάνουν απαγορευτική την απομάκρυνση των λουόμενων από στεριάς με αποτέλεσμα να έχουν εγκλωβιστεί σε μια μικρή παραλία και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους. Άμεσα ο λιμενάρχης δίνει εντολή επέμβασης στο σημείο, προκειμένου οι λουόμενοι, νεαρά άτομα κυρίως στην ηλικία να απεγκλωβιστούν με σκάφη του λιμενικού από θαλάσσης.
Αυτό ήταν το σενάριο της άσκησης που πραγματοποιήθηκε στην Κάλυμνο από το λιμεναρχείο του νησιού σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες. Η άσκηση διεξήχθη σε παρακείμενο όρμο της περιοχής Θέρμα και το σενάριο της άσκησης ήταν δομημένο σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Στην άσκηση συμμετείχαν δύο πλωτά περιπολικά σκάφη, χερσαία μέσα και το σύνολο του προσωπικού της Λιμενικής Αρχής. Επιπρόσθετα, συμμετείχαν εθελοντές ιδιώτες και συνεργείο ιδιωτών για την κινηματογραφική κάλυψη της άσκησης, η οποία πραγματοποιήθηκε αφιλοκερδώς.
Σκοπός της άσκησης ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στην εφαρμογή του υφιστάμενου σχεδίου, ιδιαίτερα όσον αφορά στις διαδικασίες απεγκλωβισμού πληθυσμού δια θαλάσσης μετά από εκδήλωση πυρκαγιάς, ο έλεγχος της αποτελεσματικότητας και αποδοτικότητας των διαθέσιμων μέσων και πόρων καθώς και η διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας του εμπλεκόμενου προσωπικού.
Δείτε βίντεο από την άσκηση:
[email protected]

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες