Επιχείρηση εκκένωσης κατάληψης αναρχικών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

Η Ελληνική Αστυνομία εκκένωσε στις 06:00 το πρωί της Παρασκευής (22/07) έναν ακόμη υπό κατάληψη χώρο στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το κτίριο που βρίσκεται στον αριθμό 111 της οδού Εγνατία. Το εξαώροφο κτίριο τα τελευταία 7 χρόνια αποτελούσε την έδρα μιας ομάδας αντιεξουσιαστών, η οποία ήταν γνωστή ως «Κατάληψη 111».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, στην επιχείρηση εκκένωσης πήραν μέρος αστυνομικοί από διάφορες υπηρεσίες της ΓΑΔΘ. Αστυνομικοί της ΕΚΑΜ, της ομάδας ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας ανέλαβαν τους βασικούς ρόλους για την υλοποίηση της εκκένωσης. Κατά την έφοδο των αστυνομικών το κτίριο ήταν άδειο. Την επιχείρηση επιτηρούσε δικαστικός λειτουργός.

Οι αρχές προχώρησαν στην κατάσχεση αντικειμένων που βρέθηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ήταν υπό κατάληψη από τον Μάρτιο του 2011

Το συγκεκριμένο κτίριο ανήκει στον ΕΦΚΑ. Τελεί υπό κατάληψη από τον Μάρτιο του 2015. Τότε μια ομάδα αντιεξουσιαστών αποφάσισε να στεγαστεί στο εξαώροφο κτίριο της οδού Εγνατία. «Το κτίριο αποτελεί κρατική περιουσία, η οποία παρέμενε ανεκμετάλλευτη τα τελευταία 37 χρόνια. Δε σκοπεύουμε να γίνουμε δούλοι του κρατικού μηχανισμού ούτε και να αναγνωρίζουμε ιδιοκτησιακές αρχές, γι’ αυτό το λόγο προβήκαμε στην ενέργεια αυτή» εξηγούσαν οι καταληψίες στο κείμενο που δημοσίευσε η συνέλευσή τους στη «γέννηση» της Κατάληψης 111.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες