Επίσημη επίσκεψη αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης στη Μονς του Βελγίου

Συναντήσεις με τον ανώτατο διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) πτέραρχο Tod Wolters και τον αναπληρωτή ανώτατο διοικητή των συμμαχικών δυνάμεων Ευρώπης (DSACEUR), στρατηγό Tim Radford, είχε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, κατά τη χθεσινή επίσκεψη του στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SHAPE) στη Μονς του Βελγίου.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών βρέθηκαν:

  • Τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων των στρατιωτικών επιτροπών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
  • Η αμυντική αναδιάταξη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και ο εν εξελίξει μετασχηματισμός του για την αντιμετώπιση τόσο των συνεπειών της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όσο και της επακόλουθης ραγδαίας μεταβολής του περιβάλλοντος και της αρχιτεκτονικής ασφαλείας.
  • Η γενικότερη συνεισφορά της Ελλάδας στην συνολική προσπάθεια διαφύλαξης της ασφάλειας και της σταθερότητας του Ευρω-Ατλαντικού χώρου, με έμφαση μεταξύ άλλων στον σημαντικό ρόλο που έχουν προσλάβει τόσο η Σούδα όσο και η Αλεξανδρούπολη.
  • Οι εξελίξεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
  • Η μελλοντική διάταξη δυνάμεων του ΝΑΤΟ, «η μετεξέλιξη της οποίας απαιτείται να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν με εκμετάλλευση του συνόλου των παρεχόμενων δυνατοτήτων των κρατών-μελών της Συμμαχίας», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.
  • Θέματα παραγωγής δυνάμεων και δυνατοτήτων στο πλαίσιο της εν εξελίξει προσπάθειας ενίσχυσης της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ έναντι του ρωσικού αναθεωρητισμού, καθώς και
  • Οι δράσεις, αποστολές και επιχειρήσεις της Συμμαχίας και η γενικότερη συνεισφορά της Ελλάδας σε αυτές.

Στη συνέχεια ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον στρατιωτικό αντιπρόσωπο της Ελλάδος στο SHAPE αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα, ενημερώθηκε από την αντιπροσωπεία για τα θέματα της αρμοδιότητάς της.

Τέλος, συναντήθηκε με το προσωπικό της χώρας μας που υπηρετεί στο Στρατηγείο, το οποίο συνεχάρη για την απόδοση και την αποτελεσματικότητά του προτρέποντάς το να εξακολουθήσει τις προσπάθειές του με διαρκή εγρήγορση, εποικοδομητική διάθεση και παραγωγική διαχείριση του πολυμερούς περιβάλλοντος του SHAPE, «στο πλαίσιο της γενικότερης ανάδειξης του ρόλου της χώρας μας ως πυλώνα ασφάλειας και σταθερότητας έναντι του αποσταθεροποιητικού για την ευρύτερη περιοχή συνδυασμού τόσο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία όσο και της τουρκικής προκλητικότητας έναντι της χώρας μας, που τελευταία παρουσιάζει σημαντική κλιμάκωση» τονίζεται περαιτέρω στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ έγραψε σχετικά στα social media:

«Μονς Supreme Headquarters Allied Powers Europe (SHAPE)

Επίσημη επίσκεψη και σημαντικές συναντήσεις με τον SACEUR General Tod D. Wolters και τον DSACEUR General Tim Radford, με τους οποίους συζητήσαμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και την ευρύτερη κατάσταση ασφαλείας.

Επίσκεψη και στην Στρατιωτική μας Αντιπροσωπεία, όπου ενημερώθηκα για τα θέματα της αρμοδιότητάς της από τον αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Κούτρα.

Συναντήθηκα επίσης με το σύνολο του προσωπικού που υπηρετεί στο SHAPE, το οποίο και συνεχάρην για την απόδοσή του, με την προτροπή να συνεχίσει την προσπάθειά του με την ίδια αφοσίωση και εποικοδομητική διάθεση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες